Yüksekova'da patlama

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yenimahalle'de bir patlama meydan geldi. Öğlen saatlerinde ilçe merkezindeki Cengiz Topel Caddesi'nde başlayan izinsiz gösteri, ara sokaklarda devam ederken, gösterinin sürdüğü yerlerden Yenimahalle'de şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Patlamada 1 kişi yaralandı. Göstericiler eylemlerine devam ediyor.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 14:40
Abone Ol google-news

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yol kenarına bırakılan patlayıcının infilak etmesi sonucu, 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, öğlen saatlerinde ilçe merkezindeki Cengiz Topel Caddesi'nde başlayan izinsiz gösterinin ardından ara sokaklara dağılan göstericiler, eylemlerine Yenimahalle ile Cumhuriyet ve Yeşildere mahallelerinde devam etti.

Lastik yakıp, terör örgütü PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan göstericiler, barikat kurarak yolları trafiğe kapattı. Zırhlı araç ve panzerlerle bölgeye giden güvenlik güçleri de göstericileri dağıtmaya çalıştı.

Bu sırada, Yenimahalle'de yol kenarına bırakılan ve türü henüz belli olmayan patlayıcı infilak etti.

Patlamada, 28 yaşındaki Keskin Duman yaralandı. Çevredekilerin yardımıyla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Duman, tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından olay yerine gelen güvenlik güçleri ise çevrede yoğun güvenlik önlemi alarak, olay yerinde geniş çaplı inceleme başlattı.

Yetkililer, bomba imha uzmanlarının patlayıcının türünü belirlemek için inceleme yaptığını belirterek, öğlen saatlerinden itibaren devam eden olaylarda şimdiye kadar 20 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans gönderildi.

Bu arada, göstericiler, ilçe merkezindeki birçok cadde ve sokakta eylemlerine halen devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler