"Eğitim-İş, Türkiye geleceğinde etkili"

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Eğitim-İş'in, Türkiye'nin geleceğini belirlemede etkin rol oynadığını söyledi.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 15:21
Abone Ol google-news

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Eğitim-İş'in kuruluşunun 3. yıl dönümü dolayısıyla İzmir Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, haklı ve onurlu bir mücadelenin içinde bulunmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Eğitim-İş'in, Türkiye sendikacılık hareketinde onurlu bir sayfa açtığını ifade eden Adıbelli, ''Sendikamız, ülkenin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ulusun egemenliğini, demokrasiyi ve sendikal hakları savunarak, Türkiye'nin geleceğini belirlemede etkin rol oynamaktadır'' dedi.

Türkiye'de eğitim alanında büyük bir kriz yaşandığını savunan Adıbelli, şunları kaydetti:
''Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaşmış, çağdaşlıktan bilimsellikten yoksun, paralı hale getirilmiş, öğretmen açığını kapatamamış, nitelikli öğretmen yetiştirememiş bu sistem artık dibe vurmuştur. Ancak şunu da bilmekteyiz ki, eğitimin sorunları Türkiye'nin sorunlarının çözülmesiyle aşılabilir. Bu sebeple emekten yana her türlü ayrımcılıktan uzak, ulusal bir temelde mücadelemize ve örgütlenmemize devam edeceğiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler