EL-Kaide operasyonu

İzmir'de, terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla yakalanarak adliyeye sevkedilen 8 zanlı tutuklandı. Torbalı Adliyesi'ne gönderilen 8 zanlı, ''terör örgütü kurmak ve yönetmek'', ''anayasal düzeni bozmaya çalışmak'', ''halkı kanunlara uymamaya yönelik tahrik etmek'', halkı silahlandırmaya çalışmak'', ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından mahkemece tutuklandı.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 16:58
Abone Ol google-news

İzmir'de, terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan H.G. (25), E.D. (25), K.G. (25), A.K. (21), E.K. (23), Y.G. (23), E.K. (22) ve Ü.U. (29), İzmir İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Torbalı Adliyesi'ne gönderildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedilen 8 zanlı, ''terör örgütü kurmak ve yönetmek'', ''anayasal düzeni bozmaya çalışmak'', ''halkı kanunlara uymamaya yönelik tahrik etmek'', halkı silahlandırmaya çalışmak'', ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından mahkemece tutuklandı.

Zanlıların, Afganistan'daki terör örgütü kamplarında eğitim görerek Torbalı'ya yerleştikleri, ilçede hücre yapılanmasını oluşturup örgüte eleman kazandırmaya çalıştıkları, daha sonra kamu kurum ve kuruluşları ile devlet büyüklerine yönelik eylemler yapmayı planladıkları belirlendi.

Jandarma ekiplerinin, 3 gün önce İzmir ve Torbalı ilçesinde gerçekleştirdikleri operasyonlarda, terör örgütü El Kaide üyesi oldukları öne sürülen 8 kişi yakalanmış ve zanlıların evlerinde 3 adet tabanca, 3 adet av tüfeği ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler