'Karar zamanı geldi'

Aylardır üzerinde görüşülen ABD-Irak Güvenlik Anlaşması'nda henüz bir karara varılamadı. Sürecin uzaması üzerine açıklamalarda bulunan Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ''Amerikalı ve Iraklı liderlerin aylardır üzerinde görüştükleri güvenlik anlaşması konusunda karar almaları için zamanın geldiğini'' söyledi.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 17:20
Abone Ol google-news

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Bağdat'ta, ABD-Irak Güvenlik Anlaşması'na ilişkin düzenlediği basın toplantısında, ''Washington ve Bağdat için karar alma zamanı gelmiştir. Gelecek günler çok önemli olacak. Dün Ulusal Güvenlik Konseyi'nde önemli bir toplantı yapıldı. Görüşmelere katılanlarca bir nihai metin sunuldu'' dedi.

Bu metinde değişiklik yapılmasının zor olduğunu belirten Zebari, ''Meclisin metni ya onaylayacağını ya da reddedeceğini'' bildirdi.

ABD yönetimi, 3 gün önce Irak ile ortak güvenlik anlaşmasının henüz tamamlanmadığını, taslak üzerinde çalışılmaya devam edildiğini açıklamıştı.

Iraklı yetkililer, anlaşma taslağında, Irak'taki ABD askerlerinin 3 yıl içinde çekilmelerinin öngörüldüğünü, bu tarihte hükümetin, yeni bir anlaşmaya ihtiyaç olup olmadığına karar vereceğini kaydetmişlerdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler