'Öğretmen boşluğu yoktur'

Sivas ve Şanlıurfa'daki bazı okullarda öğretmen olmadığına ilişkin çıkan haberler üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halka İlişkiler Müşavirliği yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, okullarda uzun süreli bir öğretmen boşluğunun söz konusu olmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 17:51
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halka İlişkiler Müşavirliği, bazı basın yayın organlarında, Sivas ve Şanlıurfa'daki bazı okullarda öğretmen olmadığına ilişkin yapılan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Tuzhisar köyü Birleştirilmiş Sınıf İlköğretim Okulu'nda öğretmen olmadığı, öğretmen Semiha Alagöz'ün köyde çalışmak istemediği için rapor alarak köyden ayrıldığı yönündeki haberin ''gerçek olmadığı'' ifade edilen açıklamada, öğretmen Alagöz'ün Sivas il merkezinde oturduğu ve okula kendi arabası ile geliş-gidiş yaptığı kaydedildi.

Öğretmen Alagöz'ün dün okula gelirken geçirdiği küçük çaplı trafik kazası nedeniyle rapor aldığı ve okula gidemediği belirtilen açıklamada, 20 Ekim Pazartesi günü raporu bitecek olan Alagöz'ün görevine başlayacağı, öğretmenin kısa süreli rapor almasından dolayı da yerine öğretmen verilmediği ifade edildi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi Büyükçavuş İlköğretim Okulu'nda öğretmen bulunmadığı iddialarına ilişkin olarak da okulda görevli öğretmenlerden Emin Öztürk'ün askerlik için ayrıldığı, diğer öğretmen Fisun Erçin'in de özür grubundan atamasının ilçe merkezine yapıldığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu okula Müzeyyen Erat isimli öğretmenin dün itibariyle atandığı duyuruldu.

Açıklamada, ''Okullarımızda uzun süreli bir öğretmen boşluğundan bahsetmek mümkün söz konusu değildir. Zaruri gidiş gelişler ve öğretmenlerimizin en tabii hakkı olan rapor almaları durumunda meydana gelen boşluklardan yola çıkarak okulları öğretmensiz gibi göstermek hiçbir iyi niyetle bağdaşmamaktadır'' denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler