Konya'da cemevi temeli atıldı

Konya'nın Ereğli ilçesinde, cemevi temeli atıldı. Yoğun katılım yaşanan temel atma töreninde konuşan, Alevi Kültür Derneği Ereğli Şubesi Başkanı Kemal Keser, Aleviler'in kendi inançlarını sürdürmeleri konusunda olanak ve altyapı yetersizliklerinin yalnızca kendilerini değil bölgede yaşayan herkesi rahatsız ettiğini söyledi.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 18:09
Abone Ol google-news

Ereğli'nin Orhaniye köyündeki cemevi temel atma törenine katılım yoğundu. Törene, AKP Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Ereğli Kaymakamı İbrahim Ballı, Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, AKP Ereğli İlçe Başkanı Zeynel Abidin Topak, CHP Ereğli İlçe Başkanı Ferudun Akpınar, Zengen Belediye Başkanı Hüseyin Kaya, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Mehmet Çelik, Ereğli Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Alevi Kültür Derneği Ereğli Şubesi Başkanı Kemal Keser, Aleviler'in kendi inançlarını sürdürmeleri konusunda olanak ve altyapı yetersizliklerinin yalnızca kendilerini değil bölgede yaşayan herkesi rahatsız ettiğini söyledi.

''Söz vardır savaşı başlatır, söz vardır savaş durdurur'' diyen Keser, şunları kaydetti:
''Bu özlü söze karşılık biz de 'Söz vardır söyleyeni yüceltir, söz vardır söyleyeni bitirir' diyebiliriz. Şunu demek istiyoruz. Alevi düşünürleri ya yanlış anlaşıldı ya da birileri tarafından yanlış aktarıldı. Bilinçli olarak farklı anlamlara taşıdılar. En çok konuşulması gereken gündem dinlerarası diyalogdur. Biz, kurtla kuzuyu yanyana yaydık, şiirle bunu binlerce yıl önce söyledik. Bu, dinlerarası hoşgörünün işaretidir.''

Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Tekin Özdil ise Ereğli'de bir dönüm noktası yaşandığını belirterek, hükümetin Aleviler'e kulaklarını tıkadığını savundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, butona basarak cemevinin temelini attılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler