Van'da tifo paniği

Van merkez Erçek beldesinde yaşayan 139 kişi, tifo kuşkusuyla Van'daki hastanelere kaldırıldı. Son 4 gün içinde, yüksek ateş, başağrısı ve ishal yakınmasıyla Van'daki sağlık kurumlarına başvuruların artması üzerine, Van İl Sağlık Müdürlüğü, tarama yapmak için bölgeye sağlık ekibi gönderdi. Olayın ardından, beldeye su sağlayan depo klorlandı.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 18:30
Abone Ol google-news

Van'da son 4 gündür, aynı sebeplerle sağlık kurumlarına yapılan başvuruların artması tifo tehlikesini gündeme getirdi. Erçek Beldesi'nde kimi vatandaşlar, son 4 gün içinde yüksek ateş, başağrısı ve ishal yakınmasıyla Van'daki sağlık kurumlarına başvurdular.

Olay üzerine bölgeye İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yollanan doktorların da katıldığı çalışmalarda, gezici sağlık araçlarıyla beldede ev ev dolaşan ekipler, vatandaşları sağlık taramasından geçirdi.

Çalışmalar sonucunda beldede yaşayan 139 kişi, tifo kuşkusuyla Van'daki hastanelere sevkedildi.

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüksek ateş, başağrısı ve ishal gibi yakınmalarla hastanelerde tedavi altına alınan 139 kişiden 51'inin çocuk olduğunu söyledi.

Özer, bu hastalardan 88'inin hastaneye yatırıldığını, 51'inin ise tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini vurgulayarak, ''Hastaların sağlık durumunda endişe edecek birşey yok'' dedi.

Hastaların klinik ve laboratuvar bulgularının, tifo (salmonella) enfeksiyonuyla uyumlu olduğunu ifade eden Özer, şunları kaydetti:
''Beldedeki sağlık taramasından sonra şebeke suyundan da örnekler alınarak incelemeye gönderildi. Beldeye su sağlayan depoda klorlama yapıldı ve belediyeyle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Hastalığın önlenmesiyle ilgili gerekli çalışmalar ekiplerimiz tarafından yürütülmektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon