BDP'li belediye başkanı gözaltına alındı

Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 3 terörist, ölü ele geçirildi. Eruh'taki çatışmayla ilgili olarak BDP'li Eruh Belediye Başkanı Melih Oktay ve BDP İlçe Bakanı Heda Kilis'in de aralarında olduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 03.08.2010 - 06:57
Abone Ol google-news

Akşam saat 22.00 sıralarında PKK terör örgütü üyelerince Eruh Emniyet Amirliği ve lojmanlarına ön ve arka cepheden roketatarlı saldırı sonrası çıkan çatışmada, 3 terörist, uzun namlulu silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Bölgede operasyon sürüyor.
 

Siirt Valiliği'nden açıklama

Siirt Valiliği, Eruh'taki çatışmada bir yurttaşın da hafif şekilde yaralandığını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün gece saat 22.00 sıralarında Eruh İlçe Emniyet Amirliği binası ve lojmanlarına yönelik ön ve arka cepheden terör örgütü PKK üyelerince roketli saldırı, ardından da taciz ateşinde bulunulduğu belirtildi.

Açılan ilk ateş sonucunda Eruh İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli polis memuru Ahmet Mutlu'nun şehit olduğu, polis memuru Muzaffer Çetin'in ise hafif yaralandığı belirtilen açıklamada, ''Saldırı sonucu çıkan çatışmada 3 terörist, olayda kullandıkları araç ve silahları ile birlikte ölü el geçirilmiş, çatışma esnasında bir vatandaşımız da hafif şekilde yaralanmıştır'' denildi.

Öte yandan, şehit polis memuru Ahmet Mutlu'nun cenazesi Siirt Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi. Yaralı polis memuru Çetin ise devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Vali Musa Çolak ile Emniyet Müdürü Celali Topuz hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.
Mutlu'nun cenazesi, Siirt Valiliği önünde düzenlenecek törenin ardından Edirne'ye gönderilecek.

 

22 kişi gözaltına alındı

Siirt'in Eruh ilçesindeki çatışma sonrası düzenlenen operasyonda BDP'li Eruh Belediye Başkanı Mehmet Melik Oktayı ve BDP'li il genel meclisi üyesi Osman Aydın'ın da gözaltına alındığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Eruh Emniyet Amirliği binası ve lojmanlarına yönelik terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen roketli saldırı sonrası yapılan operasyonda 7 kişi daha gözaltına alındı. Böylece, gözaltına alınanların sayısı 22'ye yükseldi. Gözaltına alınan 7 kişi arasında Eruh Belediye Başkanı Mehmet Melih Oktayı, BDP'li İl Genel Meclis üyesi Osman Aydın da bulunuyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

Şehit polis memuru geçici görevle Siirt'te bulunuyordu

Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Ahmet Mutlu'nun Kocaeli'de görev yaptığını, geçici görevle Siirt'te bulunduğu bildirildi. Edirne'nin Meriç Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özgür Çelik, İlçe Emniyet Amir Vekili Cemal Kaplan, şehidin Meriç ilçesine bağlı Adasarhanlı köyünde yaşayan, çiftçilik yapan ailesini ziyaret ederek, terör örgütü PKK üyelerince Eruh Emniyet Amirliği ve lojmanlarına ön ve arka cepheden roketatarla yapılan saldırı sonucu Ahmet Mutlu'nun şehit olduğu haberini verdi. Haberi alınca fenalaşan anne Nigar Mutlu'ya 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Baba Hasan Mutlu, ''Vatan sağ olsun. 4 erkek torunum daha var. Takdiriilahi böyleymiş'' dedi.

Adasarhanlı köyü muhtarı İlhan Dalkıran da özel harekatçı Ahmet Mutlu'nun Kocaeli'de görev yaptığını, geçici görevle Siirt'te bulunduğunu ve 2 kız çocuk babası olduğunu söyledi. Dalkıran, ''Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Terörü herkes lanetliyor. Biz de lanetliyoruz. Vatanımız sağ olsun'' diye konuştu.

 

'Bu kanlı oyunların hedefi milletimizin birliği ve beraberliğidir'

Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Mutlu (39) için Siirt Valiliği'nin önünde tören düzenlendi. Siirt Valisi Musa Çolak, törende yaptığı konuşmada, bazen duyguları anlatmaya kelimelerin yetmediğini, şu an o anlardan birini yaşadıklarını belirterek, dün saat 22.00 sıralarında Eruh Emniyet Amirliği binası ve lojmanlarına yönelik olarak terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen hain saldırı sonucu, polis memuru Ahmet Mutlu'nun şehit olduğunu kaydetti.

Çolak, acılarının büyük, hüzünlerinin dağlar kadar olduğunu ama boyun bükmediklerini, bükmeyeceklerini ifade ederek, kor ateş de olsa hüznü yüreklerine gömeceklerini, gözyaşı dökmeyeceklerini, hainleri sevindirmeyeceklerini söyledi. Vatanın müdafaası, ülkenin birlik ve beraberliği için verilen şehitler ile dökülen kanların hiçbir zaman karşılıksız kalmayacağını kaydeden Çolak, şöyle konuştu: ''Bölücü terör örgütü bitirilene kadar bu mücadele büyük bir kararlılıkla sürdürülecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu saldırıların devletimizi ve milletimizi zayıflatacağını, halkımızın huzur ve güvenliğini bozacağını düşünenler büyük gaflet içindedir. Terörü kullanan, himaye eden ve destek verenler hiçbir zaman hain emellerine ulaşamayacaktır. Bu hain saldırılar kardeşliğimizi, dayanışmamızı yıpratamayacak, güvenlik güçlerimizin moralini, azmini, kararlılığını bozamayacaktır. Buradan bir kez daha net biçimde ifade ediyorum, bölücüler ve hainler hiçbir zaman kazanamayacak, hiçbir şey elde edemeyecek, kendi karanlıklarında eriyip gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, kendi kanlarında boğulacaklardır.''

''Kanlı oyunların hedefinin milletin birliği ve beraberliği, bu topraklarda asırlardır var olan kardeşlik hukuku, barış iklimi olduğunu'' ifade eden Çolak, ''Emniyet teşkilatımızın kahraman mensuplarına ve tüm güvenlik güçlerimize bu mücadelede gösterdikleri üstün başarı ve fedakarlıkları için bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum. En değerli varlıklarını bu ülke için feda eden ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bölücü terör örgütü bitirilene kadar bu mücadele büyük kararlılıkla sürdürülecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Siirt Emniyet Müdürü Celali Topuz da bayrak için, vatan için, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü için canını feda eden Ahmet'ler olduğu müddetçe Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağını belirterek, ''Ahmet'in bizlere emaneti olan değerli ailesinin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyor, kederli ailesine ve teşkilatımıza başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.

Törenin ardından, evli ve iki kız çocuğu babası şehit polis memuru Ahmet Mutlu'nun cenazesi, Edirne'nin Meriç ilçesine gönderildi. Cenazenin gönderilmesinin ardından, törene katılan vatandaşlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Vali Çolak, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğggeneral Ali Şahin İşleyen ve Emniyet Müdürü Topuz'a başsağlığı diledi.

 

Siirt Valisi'nin açıklaması

Siirt Valisi Musa Çolak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eruh Emniyet Amirliği binası ve lojmanlarına yönelik olarak terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen roketli saldırının ardından operasyonların sürdürüldüğünü söyledi. Saldırının meydana geldiği emniyet amirliği ve hizmet binası ile lojmanlarda hasar meydana geldiğini ifade eden Çolak, şöyle konuştu: ''Saldırı sonucu emniyet amirliği ve lojmanları ile hizmet otolarında zarar meydana geldi. Bu zararlar tespit ediliyor. Gecenin karanlığından yararlanarak izlerini kaybettirmek isteyen bölücü terör örgütü mensuplarının bazı evlerde saklandığına dair duyumlar değerlendiriliyor. Bu kapsamda şu ana kadar 22 kişi gözaltına alındı. Bu sayı artabilir. İlçede güvenlik ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler