Onarılan okul eğitime açıldı

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı'nın (TOÇEV) Show TV ile birlikte yürüttüğü ''Yaşasın Okulumuz'' kampanyası kapsamında onarılan Yağlıdere ilçesi Hisarcık köyündeki okul binası, sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit'in katkılarıyla onarılan ilköğretim okulu açıldı.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 20:29
Abone Ol google-news

Yağlıdere ilçesi Hisarcık köyündeki okul binasının, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı'nın (TOÇEV) Show TV ile birlikte yürüttüğü ''Yaşasın Okulumuz'' kampanyası kapsamında, Hülya Koçyiğit'in katkılarıyla onarılarak eğitime açılması dolayısıyla okulun önünde tören düzenlendi.

Yağlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Günaydın, konuşmasında, eğitimin toprakta tohum, buğdayda başak ve hamurda maya özelliği taşıdığını belirterek, ''Eğitim ihtiyaçlarına çözüm getirememiş tohumlar çorak bir toprağa, bereketsiz bir hasada ve mayasız bir ekmeğe mahkumdur. Nasıl iyi beslenemeyen bir vücut cılız ve solgun kalırsa, çocuklara yeterli eğitim imkanlarını hazırlayamayan bir toplum da öyle cılız ve solgun kalacaktır'' dedi.

Türkiye'nin geleceğinin daha eğitimli olması için devlet ve vatandaşın birlikte hareket ederek eğitime gerekli desteği vermeleri gerektiğini ifade eden Günaydın, ''Ancak iyi eğitilmiş vatandaş yetiştirerek çağdaş uygarlık seviyesini yakalayabiliriz'' diye konuştu.

TOÇEV Proje Koordinatörü Vadet Akaroğlu, kampanya kapsamında 100'e yakın okulun onarımını yaptıklarını belirterek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Sanatçı Hülya Koçyiğit de öğrencilerle birlikte halk oyunlarına eşlik etti.

Daha sonra kaymakam Ömer Dereci, Koçyiğit ve kampanya yetkilileri tarafından Hisarcık Köyü Hülya Koçyiğit İlköğretim Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler