Ertuğrul Fırkateyni anısına konser

Japonya'nın güneyindeki Oshima Adası açıklarında 1890 yılında batan Ertuğrul Fırkateyni anısına Sanatçı Erol Evgin ile Mayo Shono konser verdi. Devlet Resim Heykel Müzesinde, facianın 120. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser öncesinde, Türk ve Japon milli marşları söylenerek, Ertuğrul Fırkateyni'nde şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunuldu.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 20:35
Abone Ol google-news

Japonya'nın güneyindeki Oshima Adası açıklarında 1890 yılında batan Ertuğrul Fırkateyni anısına düzenlenen törende, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, yaptığı konuşmada, Ertuğrul Fırkateyni'nin talihsiz bir kaza sonucu battığını belirterek, bu üzücü kazanın Türk ve Japon dostluğunun gelişmesine temel oluşturduğunu söyledi.

Tanaka, kazanın 120. yılı dolayısıyla 2010 yılında bir dizi etkinlik düzenleneceğini kaydederek, ''Böylesine güzel dostluk bağlarımızı daha da güçlendirmek istiyoruz. 2 yıl sonra, yıl boyunca etkinlikler düzenleyeceğiz'' dedi.

Tanaka'nın konuşmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj okundu.

Daha sonra sahne alan Japon Sanatçı Mayo Shono ve orkestrası, Neko Oikawa'nın Ertuğrul Fırkateyni faciasında şehit olan askerlerin anısına yazdığı ''Yemin'' ile ''Ertuğrul Fırkateyni'ne Ağıt'' ve ''Tonde İstanbul (İstanbul'a Kaçalım)'' eserlerini seslendirdi.

Japon sanatçının, Türkçe seslendirdiği ''Türkiyem'' şarkısı da dinleyicilerden büyük alkış aldı.
Gecenin sonunda sahne alan Sanatçı Erol Evgin de sevilen parçalarını seslendirdi.

Etkinlik kapsamında, Japonya'nın Kushimoto şehrinde engelliler için toplanan bağış, Farklı Gelişen Bireyler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülten Kurt'a teslim edildi.

Etkinliğe katılanlara, ''Ertuğrul Kushimoto 1890'' yazılı Türk ve Japon bayraklarının bulunduğu şapka hediye edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler