Gazetelerde bugün

Cumhuriyet 'Örtülü içki yasağı devri' manşetini kullanarak tütün ve alkollü içkilerin sunum ve satışıyla ilgili hazırlanan yönetmeliğe dikkat çekti. Milliyet 'Buluyoruz gömüyoruz' manşetini kullanarak Türkiye'de tarihi eserlere değer verilmediğini vurguladı. Posta ise 'Bu tuzağa düşmeyin' diyerek PKK'nin ülkeyi Türk-Kürt çatışmasına sürüklediğini yazdı.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 06:39
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Örtülü içki yasağı devri


Tütün ve alkollü içkilerin sunum ve satış esaslarını yeniden düzenlemek gerekçesiyle hazırlanan yönetmelik taslağı adeta IV. Murat devrini geri getiriyor. Taslak kabul edilirse Türkiye’deki tüm bayiler mart ayına kadar ruhsatlarını yenilemek zorunda kalacak. İki ay içinde
yeni düzene uymayan bayinin ruhsatı iptal edilecek.

 

HÜRRİYET

4'lü yemeğin perde arkası

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Sırrı Sakık ve İbrahim Binici ile yedikleri yemeğe Erdoğan'ın onayıyla katıldı.
 

MİLLİYET

Buluyoruz gömüyoruz

Topraktan tarih taşıyor ama korumuyoruz.Küçükçekmece Gölü'nde Bizans dönemine ait bir deniz fenerinin buluduğu günlerde Sultanahmet'teki Bizans Sarayı'nın kalıntıları üzerine ikinci otel inşaatına başlandı.

 

RADİKAL

Halk Merkez Bankası gibi


Gelişmiş ülkelerdeki kriz yüzünden Türkiye gibi gelişmekte olan piyasalardan çıkan yabancılar, kurları fırlattı. Türk yatırımcı ise 11 günde 10 milyar dolar satarak kuru nispeten düşük tuttu.
 

TERCÜMAN

'Değiştiririz'suya düştü


Anayasa Mahkemesi, türbanla ilgili kararının gerekçesinde "Laiklik, Anayasa değişikliği ile değiştirilemez" diyecek.
 

AKŞAM

Herkes kapıcı olacak

İsteğe bağlı 2 milyon sigortalı, 1 Ekim 2008'den sonra 3.5 yıldan fazla prim öderse Bağ-Kur'lu sayılacak, geç emekli olacak. Erken emekliliğin yolu kapıcı, dadı ya da hizmetçi olarak işe girmek.
 

POSTA

Bu tuzağa düşmeyin

Terör örgütü PKK, Türk-Kürt çatışması çıkararak ülkeyi iç savaşa sürüklemek için yazdığı senaryoyu sahneye koymaya başladı. Önceki gece Adana'da korsan gösteri yapan PKK
yandaşları ile halk çatıştı. İstanbul'da PKK'liler yolda yürüyenlere saldırdı, işyerlerini yağmaladı. Dün de Diyarbakır, Muş, Yüksekova ve Şanlıurfa'da gösteriler, molotof kokteylli korsa eylemler vardı.
 

VATAN

2.5 milyon aileye bedava kömür

Yoksullara dağıtılan kömür için bütceden 1.1 milyar YTL ayrıldı. 10 milyon kişi yardımla ısınacak.

 

STAR

Yüzleşme


Yakın tarihin üzerini örten esrar perdesini kaldıracak Ergenekon Davası yarın başlıyor. Ülkeyi sarsan faili meçhuller, kanlı terör eylemleri, provokasyonlar ve darbelerin gizli tarihi aydınlanacak. Türkiye yakın geçmişiyle yüzleşecek.

 

SABAH

Art-genekon


Sanatçı Ansen Atilla'nın "Veli Küçük" adlı tablosu sanat fuarında 13 bin YTL'ye satıldı.

 

YENİ ŞAFAK

Osmanlı gitti yetim kaldık


İstanbul'da bir araya gelen Balkan ülkelerinin müftüleri, bölgede kalıcı ve gerçek barışın Osmanlı modeliyle sağlanabileceği görüşünde birleşti.

 

ZAMAN

Polis masrafa girip baskın yapıyor kumarcılar 125 YTL ile kurtuluyor


Türkiye'de kumar oynamak ve oynatmak yasak. Ancak bahşiş kadar ceza, kumarla mücadeleyi zorlaştırıyor. En bariz örneği Dalmaz Center'da yaşandı. Buraya iki yılda 10 kez
baskın düzenleyen polis sonuç alamadı. Gözaltına alınanlar Kabahatler Kanunu'na göre 125 YTL ceza ödeyip serbest kaldı. Cezaların azlığı nedeniyle baskınlar, engel değil reklam oluyor. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler