Kadıköy'de 'yönetim istifa' sesleri

Fenerbahçe 2-2'lik maçın rövanşında Young Boys'a Kadıköy'de 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi umutlarını yitirdi. Fenerbahçe, Avrupa mücadelesine UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Kaçan şampiyonluk ardından tribünleri yakan taraftarlar, yeni sezonun ilk maçındaki düş kırıklığının ardından da yönetimi istifaya davet ettiler.

Yayınlanma: 04.08.2010 - 20:19
Abone Ol google-news

Fenerbahçe, geçen sezon Süper Lig'de son haftada Trabzonspor karşısında Kadıköy'de yaşadığı büyük şokun ardından, 2010-2011 futbol sezonuna da kabusla başladı.

Sarı-lacivertliler, ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları İsviçre'nin Young Boys takımına rövanşta kendi sahasında 1-0 yenilince, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden 3. ön eleme turunda elendi.

''Devler Ligi'' fırsatını kaçıran Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kupalarında play-off turundan itibaren UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenerek, kazanabileceği önemli bir gelirden de oldu. Şampiyonlar Ligi'ne katılması durumunda katılım payı ve oynayacağı maçlarda elde edeceği performans ile yayın havuzundan yaklaşık 23 milyon liralık bir gelir kazanma şansı bulunan Fenerbahçe, bu büyük fırsatı da kaçırmış oldu.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını yitirdiği için doğrudan grup maçlarından itibaren ''Devler Ligi''nde mücadele edecek olan Bursaspor, Fenerbahçe için ayrılan havuz payı olan 5 milyon avronun da sahibi olacak.

Taraftar yönetimi istifaya davet etti

Fenerbahçe'nin, Trabzonspor maçında kaçırdığı şampiyonluğun ardından stadın bazı tribünlerini yakan taraftarlar, yeni sezonun ilk maçından da düş kırıklığıyla ayrılırken, maç sonunda tribünlerden ''Yönetim istifa'' tezahüratları yükseldi.

Yeni teknik direktör ve yeni transferlerle daha farklı bir takım bekleyen taraftarlar, sezonun ilk maçında ortaya konulan performans nedeniyle çok sayıda futbolcuya da tepki gösterdi.

Taraftarların bir kısmı karşılaşmanın bitmesini beklemeden tribünlerden ayrıldılar.

Maçın sona ermesiyle tribünlerden büyük bir ''yuhalama'' sesi yükseldi. Fenerbahçeli taraftarlar, tur sevincini yaşayan Young Boys takımını ise alkışladı.
 

Kocaman, ikinci yarıyı büyük bir stresle izledi

İkinci yarıda yaptığı hamlelere rağmen Young Boys karşısında bir türlü istediğini alamayan teknik direktör Aykut Kocaman, büyük bir stres içinde karşılaşmayı takip etti.

Stoch'un kırmızı kart görerek oyundan atılmasına oldukça sinirlendiği görülen Aykut Kocaman, Kadıköy'de takımının başındaki ilk maçında aldığı yenilgiyle oldukça zora girdi.
 

Taraftardan tepki

Devre arasında futbolcular soyunma odasına giderken tribünlerden büyük bir ıslık yükseldi.

Bazı tribünlerdeki taraftarların, ilk yarıda ortaya konulan kötü futbol nedeniyle futbolculara tepki gösterdikleri görüldü.
 

Alex ikinci yarıda kulübede

Fenerbahçe'nin, Young Boys karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapatması ve ortaya konulan futbol teknik direktör Aykut Kocaman'a 2 oyuncu değişikliği yaptırdı.

Takım kaptanı Alex'i kulübeye çeken Kocaman, bu futbolcunun yerine orta alanda Selçuk'u sahaya sürerken, sağ bekteki Bekir'in yerine de Gökhan Gönül'e görev verdi.
 

Gökhan Gönül alkışlandı

Karşılaşmanın ikinci yarısında sağ bekteki Bekir'in yerine oyuna dahil edilen Gökhan Gönül, ısınmak için takımdan erken sahaya çıkınca tribünlerden alkış aldı.

Bekir'in bu mevkide sergilediği performansa tepki gösteren taraftarlar, Gökhan'ı ısındığını görünce, sarı-lacivertli futbolcuya alkışlarla sevgi gösterilerinde bulundu.
 

Fenerbahçe kırmızı karta abone

Fenerbahçeli futbolcular yaptıkları son 3 maçta da kırmızı kart görerek, karşılaşmaları 10 kişiyle tamamlamak zorunda kaldılar.

Galatasaray ile yapılan Spor Toto Dostluk Kupası maçında Selçuk, Young Boys ile yapılan 3. ön eleme turunun ilk maçında Kazım ve bu akşamki rövanş mücadelesinde de Stoch kırmızı kart görerek takımlarını yalnız bıraktılar.
 

Gökhan Ünal'a tepki

Maçın 60. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Ünal ayağında taşıdığı topu savunma arkasına sarkan takım arkadaşına atmayıp geri dönünce tribünler Gökhan'ı yuhalayarak tepki gösterdi.
 

Volkan büyük üzüntü yaşadı

Maç sonunda Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel saha içinde büyük bir üzüntü yaşadı.

Kalesi önünde yerde oturup kalan Volkan'a tribünler tezahürat yaparak destek verirken, kaleci antrenörü Murat Öztürk, sarı-lacivertli futbolcuyu yerinden kaldırıp soyunma odasına gönderdi.
Volkan Demirel, maç bittikten sonra soyunma odasına giden en son futbolcu oldu.
 

Penaltı beklentisi

Karşılaşmanın 72. dakikasındaki Fenerbahçe atağında Selçuk'un ceza alanı içinde kafa vuruşunda top rakip savunma oyuncusunun eline çarpınca, sarı-lacivertliler maçın hakeminden penaltı kararı bekledi, ancak Aleksei Nikolaev oyunu devam ettirdi.
 

Nevin ve Burcu tur attı

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 100 metre engellide Türkiye'ye altın madalya kazandıran Fenerbahçeli sporcu Nevin Yanıt ve yüksek atlama finalinde yarışan Burcu Ayhan, maçın devre arasında ellerinde Türk Bayraklarıyla sahada tur attılar.

İki başarılı sporcu da tribünlerden büyük alkış aldı.

Bu arada, karşılaşmayı izleyen seyirci sayısının maç başladıktan sonra 40 bini aştığı görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler