Taş Devri insanı da uyuşturucu kullanmış

Bilim adamları, taş devri insanının da uyuşturucu kullandığını keşfetti. London College'den Quetta Kaye ve Kuzey Carolina Üniversitesinden arkeolog Scott Fitzpatrick, Karayipler adalarından Carriacou'da yaptıkları araştırmada, Güney Amerikalı kabilelere ait seramik kaseler ile esrar dumanını ya da tozunu burundan çekmeye yarayan tüpler buldu.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 07:49
Abone Ol google-news

Eski çağlarda uyuşturucu kullanıldığını tahmin eden, ancak kanıt bulamayan bilim adamları, şimdi uyuşturucunun tarih öncesinde kullanıldığı görüşünde.

London College'den Quetta Kaye ve Kuzey Carolina Üniversitesinden arkeolog Scott Fitzpatrick, Karayip Adaları'ndan Carriacou'da yaptıkları araştırmada, Güney Amerikalı kabilelere ait seramik kaseler ile esrar dumanını ya da tozunu burundan çekmeye yarayan tüpler buldu.

M.Ö. 100 ila 400 yıllarına ait olduğu tahmin edilen bu malzemenin Karayipler'deki diğer adalara da taşındığı ortaya çıktı.

Bilim adamları, bu dönemde kullanılan uyuşturucunun, tropik bir Amerikan ağacı olan "piptadenia peregrina"nın tohumundan yapılan "cohoba" olduğunu tahmin ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler