Şii ittifakı müzakere metnine karşı çıktı

Şii ittifakı, ABD ile arasında müzakere edilen güvenlik anlaşmasının metnine karşı çıktı. İttifak, yeni bir metnin hazırlanması için bir komisyonun kurulması ve hazırlanacak metnin Şiilerin en yüksek dini merciine sunulması kararlaştırıldı.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 07:55
Abone Ol google-news

Irak'ta hükümetin en büyük ortağı olan Şii ittifakı, Irak ile ABD arasında müzakere edilen güvenlik anlaşmasının metnine karşı çıktı.

Şiilerin Birleşik Irak İttifakı'ndan kaynaklar, güvenlik anlaşması metninin ittifak içinde görüşüldüğünü, reddi yönünde karar çıktığını açıkladı. Toplantıda yeni bir metnin hazırlanması için bir komisyonun kurulması ve hazırlanacak metnin Şiilerin en yüksek dini merciine sunulması kararlaştırıldı.

Başbakan Nuri El Maliki'nin de katıldığı toplantıda bu konuyla ilgili görüş birliği sağlanırken, ittifakın bazı üyeleri anlaşma metninin yeniden yazılmasını istedi, bazıları ise yeni metnin referanduma sunulmasını önerdi.

Toplantıda hazır bulunan Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani, Irak'ta koalisyon kuvvetleri yerine BM gücünün bulunmasını istedi.

Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, "Amerikalı ve Iraklıların aylardır üzerinde çalıştıkları güvenlik anlaşması konusunda karar almaları zamanının geldiğini" söylemişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler