G. Kore'de 100 milyar dolarlık kurtarma paketi

Asya'nın en büyük dördüncü ekonomisi Güney Kore, küresel mali krizde kötüleşen pazarlarını kurtarmaya çalışmak için geniş kapsamlı önlemler aldı. Bu kapsamda dış borçlar için devlet garantisi verilecek. Finans kuruluşlarına da 100 milyar dolar aktarılacak.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 08:09
Abone Ol google-news

Asya'nın en büyük dördüncü ekonomisi Güney Kore, küresel mali krizde kötüleşen pazarlarını kurtarmaya çalışmak için geniş kapsamlı önlemler aldı.

Maliye Bakanı Kang Man-soo basın toplantısında, bu garantilerin başında 100 milyar doların geldiğini belirterek, dolar yoksulu bankalara ve ihratçılara ayrıca 30 milyar dolar aktarılacağını ve küçük firmalara, kazanılan kredilerden 9 milyar dolarlık bölümünü almalarına yardımcı olunulacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Kang, hükümetin, mali pazarların istikrara kavuşturulması için gösterilen koordineli küresel çabalara katılmaya karar verdiğini ve gerekli önlemleri almaya devam edeceklerini söyledi.

Kang, hükümetin bankaların döviz ihtiyacına yardımcı olmasının, döviz rezervlerini kurtarmak için atılan en güçlü adım olduğuna inandıklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler