'Emeklilerin yüzde 80'i açlık sınırında'

Türkiye Kamu Emeklileri Sendikası (Türk Emekli-Sen) Genel Başkanı Osman Özdemir, emeklilerin yüzde 80'inin açlık sınırının altında maaş aldıklarını söyledi. ''Yağmur gibi yağan elektrik, doğalgaz, ulaşım ve gıda zamlarını emekliler nasıl karşılayacak? Emekliler üvey evlat mı?'' diye soran Osman Özdemir, emeklileri ''ezilmemek ve çıkarlarını korumak için'' sendika şemsiyesi altında bir araya gelmeye çağırdı.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 08:43
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu Emeklileri Sendikası (Türk Emekli-Sen) Genel Başkanı Osman Özdemir, sendikanın kuruluşunun 9. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, emeklilerin sorunlarına değindi.

''Emeklilerin yüzde 80'i açlık sınırının altında maaş almaktadır" diye konuşan Özdemir, Sosyal Güvenlik Kanunu'nun 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe girmesi nedeniyle çıkarılan tebliğlerle, hastanelerdeki muayene ücretinin, Vergi Usulü Kanunu uyarınca devlet hastanelerinde 3 YTL'ye, eğitim ve araştırma hastanelerinde 4 YTL'ye, özel sağlık kuruluşlarında 10 YTL'ye çıkarıldığını, eczanelere de bu parayı tahsil yetkisi tanındığını anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler