Diyarbakır'da 1 şehit

Diyarbakır'da dünkü çatışmada yaralanan asker şehit oldu.

Yayınlanma: 06.08.2010 - 07:51
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan er Cemal Yalın şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, emniyet amirliği binasının arka tarafına ve bir polis noktasına terör örgütü mensuplarınca dün akşam saatlerinde düzenlenen saldırıda yaralanan er Cemal Yalın, Diyarbakır Asker Hastanesindeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Er Yalın'ın cenazesinin doğum yeri Antalya'ya gönderileceği bildirildi. Bölgede operasyonlar sürüyor.
 

 

4 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 2'si kadın 4 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 18.30 sıralarında, Helin Vadisi'nde, Depin Polis Kontrol Noktasına saldırı hazırlığı yapan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı ifade edilerek, ''Çatışmada, 2'si kadın 4 terör örgüt mensubu, etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir'' denildi.

 

Çaldıran'daki çatışma

Van'ın Çaldıran ilçesinde teröristlerce Emniyet Amirliğine düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Dün emniyet birimlerine yönelik terör saldırısı yapılacağı istihbaratını alan Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ile ilçelerde güvenlik önlemlerini artırdı.

Çaldıran Hükümet Konağının birinci katındaki İlçe Emniyet Amirliği önünde nöbet tutan Özel Harekat Şubesi polislerine, saat 21.00 sıralarında teröristlerce taciz ateşi açıldı. İlk ateşte, nöbetçi memurlardan Mehmet Memecan yaralandı.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, İlçe Emniyet Amiri Halil Akbaş ile kimliği henüz belirlenemeyen 2 polis memuru daha hafif yaralandı.

Çatışmada etkisiz hale getirilen 3 teröristin üzerinde ise bir roketatar ile 4 roketatar mermisi, 1'i patlamış 5 el bombası, 2 kalaşnikof marka tüfek, tabanca, dürbün, telsiz ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Emniyet yetkilileri, teröristlerden birinin roketatarlı saldırı hazırlığında olduğu, diğerinin ise pimini çektiği el bombasını atacağı sırada etkisiz hale getirildiğini belirterek, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle büyük bir facianın önlendiğini vurguladı.

Göreve dün başlayan Van Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı da yaralı polisleri tedavi gördükleri hastanede ziyaret ettikten sonra gece saatlerinde ilçeye giderek, bölgede incelemelerde bulundu.

Öte yandan çatışmada yaralanan polis memuru Memecan ile İlçe Emniyet Amiri Halil Akbaş'ın Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesinde, diğer 2 polis memurunun ise Çaldıran Devlet Hastanesindeki tedavisinin devam ettiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler