RTÜK'ten komik gerekçe

RTÜK, CHP’li üyelerin istemiyle 19 Eylül’de yaptığı toplantıda, Kurul Başkanı Zahid Akman’ın hakkında ortaya çıkan belgeler ve iddialar nedeniyle “görevden çekilmiş sayılıp sayılmayacağını” oylamıştı. Üst kurul, aradan 1 ay geçtikten sonra oylama sonucuna ilişkin resmi kararını açıkladı. Kararda dile getirilen ifadeler, AKP’li üyelerin Akman’ı korumak için ne derece çaba sarfettiklerini ve ilginç hukuk yorumları yaptıklarını da ortaya koydu.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 09:31
Abone Ol google-news

RTÜK, Deniz Feneri e.V. davasında kuryelikle suçlanan ve mahkeme hâkimi tarafından olayın baş sorumlularıarasında gösterilen Zahit Akmanı savunma gerekçesini açıkladı. Kurul, Akman ile ilgili şirket üyeliği iddialarının ilk görev süresi olan 2005-2007 yıllarını kapsadığını, 2007’de başlayan ikinci görev süresini ilgilendirmediğini savundu. CHPli üyeler kararı yargıya taşıyacak.

RTÜK, CHPli üyelerin istemiyle 19 Eylülde yaptığı toplantıda Kurul Başkanı Zahid Akmanın hakkında ortaya çıkan belgeler ve iddialar nedeniyle görevden çekilmiş sayılıp sayılmayacağınıoylamıştı. Ancak bu istem 3 CHPli üyenin kabul oyuna karşın 5 AKPlinin oyu ile reddedilmişti. Üst kurul, aradan 1 ay geçtikten sonra oylama sonucuna ilişkin resmi kararını açıkladı. Kararda dile getirilen ifadeler, AKPli üyelerin Akmanı korumak için ne derece çaba sarfettiklerini ve ilginç hukuk yorumları yaptıklarını da ortaya koydu.

Kararda şöyle denildi: Sayın Dr. Zahid Akmanın 29 Mayıs 2007 tarihinde TBMMnin 16. birleşiminde yeniden RTÜK üyeliğine seçilmiş olması, yasa gereği 2007 itibariyle üç üyesi yenilenen Üst Kurulun 17 Temmuz 2007 tarihli toplantısında 2007-2009 süreci için yeniden başkan seçilmiş olması; Üst Kurul üyelerinin dilekçelerinde belirttikleri şirket üyeliği iddialarının bu tarihten önceki sürece (2005-2007) ilişkin olması; dolayısıyla 2005-2007 Üst Kurul üyeliği sürecine ilişkin sonuç doğurabilecek olayların ve işlemlerin 2007-2009 Üst Kurul üyeliği süreci için sonuç doğurmaması hukuki gerçekliği nedeniyle, 3984 Sayılı Kanunun 9. maddesi kapsamında görevinden çekilmiş sayılmasına neden olmayacağına; Hülya Alp, Mehmet Dadak ve Şaban Sevinçin Başkan Zahid Akmanın üyelikten çekilmiş sayılması gerektiği yönündeki muhalefetleri ile oy çokluğuyla karar verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler