Hristofyas: Türkiye'nin BMGK üyeliğini önleyemezdik

Rum Yönetimi Lideri Hristofyas, Türkiye'nin Güvenlik Konseyi üyeliğine seçilmesi, Ermeni çevreleri gibi Rumlarca da olumsuz karşılandığını söyledi. Hristfoyas, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bir kısmını işgal eden bir ülkenin BMGK üyeliğine karşı olduklarını belirtirken önleyemezdik dedi.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 10:58
Abone Ol google-news

Türkiye’nin, büyük bir başarı göstererek BM Güvenlik Konseyi üyeliğine seçilmesi, Ermeni çevrelerinde olduğu gibi, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde de olumsuz karşılandı.

Rum Lideri Dimitris Hristfoyas, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bir kısmını işgal eden” bir ülkenin BMGK üyeliğine karşı olduklarını, ancak önlemelerinin de mümkün olmadığını söyledi. Dimitris Hristofyas, Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi’nin geçici üyeliğine seçilmesinin, kendileri için olumlu bir gelişme olmadığını savunarak, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bir kısmını işgal eden, Kıbrıs halkının insan haklarını ihlal eden BM üyesi bir ülke, BMGK üyesi olması elbette ki bizi memnun etmez” dedi.

Rum haber ajansına göre, Türkiye’nin BMGK’nin doğru ilkelere dayanan karar tasarılarının onaylanmasını engellememesi amacıyla çeşitli ülkelerin nezdinde kendi pozisyonlarını ileteceklerini kaydeden Hristofyas, “Daha aktif olacağız. Türkiye, BMGK üyesi olmaması gerektiğine işaret ettik. Bunu önleyemezdik ancak Türkiye’nin manevralarına karşı koymak için geleceğe bakmamız lazım” şeklinde konuştu.Hristofyas, Türkiye’nin ne ölçüde BMGK başkanlığı açıklamalarını etkileyebilme kabiliyetine ilişkin olarak uzmanlardan görüş istediğini anlatırken de BMGK daimi üyelerinin, “Türkiye’nin geçici bir üye olarak yükümlülüklerine sadık kalmasını isteyeceği” inancını da dile getirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler