Hewelett-Packard'ta yeni skandal

Dünyanın önde gelen bilgisayar üreticisi ABD'li Hewlett-Packard (HP) şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve üst düzey yöneticisi Mark Hurd istifa etti.

Yayınlanma: 07.08.2010 - 09:45
Abone Ol google-news

Şirket dün yaptığı açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı Hurd'ün, Hurd ve HP'ye yönelik cinsel taciz suçlamaları ile ilgili soruşturma açılması üzerine istifa ettiğini belirtti.
HP'nin Hukuki İşler Müdürü Mike Holston yaptığı açıklamada, soruşturmanın, birkaç hafta önce HP'nin taşeron şirketlerinde görev almış eski bir kadın çalışanın, Hurd'ün kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçlamasından sonra açıldığını kaydetti.
Holston'a göre, soruşturmanın Hurd'ün cinsel tacizde bulunmadığını ama şirketin davranış kurallarını ihlal ettiğini belirlediğini söyledi.

Soruşturmaya göre, Hurd, "eski çalışanla çok yakın ilişkide bulunmuş ama bunu hiçbir zaman açıklamamış".
Holston ayrıca, soruşturmanın söz konusu çalışanın adına düzenlenmiş şişirilmiş masraf faturalarını da ortaya koyduğunu ifade etti.
Yeni bir başkan seçilinceye kadar, şirketi 51 yaşındaki Mali İşler Müdürü Cathie Lesjak'ın yöneteceği bildirildi.

Mark Hurd'ü de HP'nin başına yine bir skandal getirmişti. Yönetim Kurulu içinde bir casusluk skandalı ortaya çıkmasıyla, Ocak 2007 tarihinde, dönemin şirket başkanı Patricia Dunn istifa etmiş ve yerine Mark Hurd seçilmişti.
Patricia Dunn, 2005 yılında tuttuğu detektiflere yönetim kurulunun bazı üyelerinin ve bazı gazetecilerinin telefonlarını dinletmekten suçlu bulunmuştu.
Nisan ayında meydana gelen diğer bir skandalda ise, Rus ve Alman makamlarına rüşvet vermekle suçlanan HP hakkında soruşturma açılmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler