İşte öğretmen gerçeği

Yaz aylarında maaş alamayan 44 yaşındaki ücretli öğretmen, ailesinin geçimini sağlamak için ek iş olarak hamallık yapıyordu. İki çocuk babası Elçi, 40 lira karşılığında kitap taşırken kalp krizi geçirdi.

Yayınlanma: 08.08.2010 - 06:11
Abone Ol google-news

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Atatürk Çok Programlı Lisesi’nde ücretli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan evli ve 2 çocuk babası, Ahmet Fazlı Elçi (44), okula gelen kitapları hamallık yaparak taşıdığı sırada kalp krizi geçirerek öldü. Ücretli öğretmen Elçi’nin kitapları 40 lira karşılığında taşıdığı, yaz aylarında maaş alamadığı için hamallık yaptığı belirlendi.

Kalp krizi geçiren dayısının 30 dakika sağlık ocağında doktorun gelmesini beklediğini öne süren yeğeni Nurcan Sandalcı, “Dayım okula gelen kitapları 40 TL karşılığında taşıdığı esnada kalp krizi geçirerek 150 metre ileride bulunan sağlık ocağına götürülmüş. Ancak doktor olmadığını, hemşire müdahale edemeyeceğini söylemiş. 30 dakika gibi bir süre, dayım orada bekletildiği için ölmüş. Bir insanın canı bu kadar mı ucuz? Bu işin peşini bırakmayacağız. Dayım paraya ihtiyacı olduğu için ek iş yapıyordu” dedi.

MEB’den açıklama

Kırıkkale’de, Ağrı’da sözleşmeli olarak öğretmenlik yaptığını belirten Filiz Küçükhacer kente gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya tepki göstermişti. Çubukçu ise “Siz sözleşmeli öğretmenliğe başvurmayabilirdiniz” karşılığını vermişti. Konunun basında “Çubukçu’dan öğretmene azar” başlığıyla yer bulması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Çubukçu’nun kendisine sorulan soruları “nezaket çerçevesinde yanıtladığı, azarlamanın söz konusu olmadığı” belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler