Belçikalılar paralarını geri istiyor

Binlerce Belçikalı, Amerikan yatırım bankası Lehman Brothers'ın ürünlerini pazarlayan Citibank'tan paralarını geri istiyor. Citibank ise Lehman Brothers'ın enstrümanlarına yatırım yapanların zararlarının karşılanmayacağını bildirdi. Citibank hakkında soruşturma başlatan Belçika Ekonomi Bakanlığı, şimdilik ''yanıltıcı reklam'' bulgularına ulaştığını duyurdu.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 11:27
Abone Ol google-news

Binlerce Belçikalı, ''yüzde 100 güvenceli'' reklamıyla, iflas eden Amerikan yatırım bankası Lehman Brothers'ın ürünlerini pazarlayan Citibank'tan paralarını geri istiyor. Citibank ise olayda bir hatasının olmadığını savunarak, yüksek getiri umuduyla Lehman Brothers'ın enstrümanlarına yatırım yapanların zararlarının karşılanmayacağını bildirdi.

Yaklaşık 4 bin mağdurun şikayeti üzerine Citibank hakkında soruşturma başlatan Belçika Ekonomi Bakanlığı, şimdilik ''yanıltıcı reklam'' bulgularına ulaştığını duyurdu.

Yetkililer, soruşturmanın ardından müşterilerini yanılttığı kesinleşirse Citibank Belçika hakkında yasal işleme başvurulacağını bildirdi.

Küresel finansal krizle ilgili açıklama yapan Citibank Belçika ise, ''mesleki hayatlarında bir benzeriyle karşılaşmadıkları çalkantının çok ciddi olduğunu fakat umutsuzluğa kapılınmaması gerektiğini'' belirterek, ''Citibank'ın gücüne ve itibarına güvenilmesi'' çağrısı yaptı.

Bu arada yüksek faiz vaadiyle paralarını iflas eden İzlanda bankası Kaupthing'e kaptıran Belçikalılar için umut ışığı doğdu. İzlandalı ve Lüksemburglu meslektaşlarıyla görüşmeler yapan Belçika Başbakanı Yves Leterme, Kaupthing'in Brüksel ve Anvers şubelerinin bağlı olduğu Lüksemburg'da 20 bin Avro olarak uygulanan mevduat güvencesinin tüm hesapları karşılaması üzerinde çalıştıklarını müjdeledi.

Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker de Belçikalı yatırımcıları mağdur etmemek için Kaupthing Lüksemburg'un satışı dahil farklı önerileri incelediklerini belirterek, ''Aksi halde Lüksemburg'un finans merkezi kimliğinin son darbeyi alacağı'' uyarısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler