Tarkan da HES'e karşı

Rize'nin İkizdere ilçesinde yapılan 15. Ovit Yayla Şenliği, Nil Karaibrahimgil ve Tarkan konserleri ile sona erdi.

Yayınlanma: 08.08.2010 - 20:19
Abone Ol google-news

İkizdere ilçesinin Ovit Yaylası'nda İkizdere Derneği tarafından düzenlenen ve dün başlayan şenlikte çeşitli etkinlikler yapıldı. Şenlikte yöresel sanatçılar da konser verdi.

Şenlikte bugün Nil Karaibrahimgil ve Tarkan sahne aldı. Karaibrahimgil konsere teknik bir arızadan dolayı yaklaşık 45 dakika gecikmeli olarak çıktı. Bu nedenle konserine vatandaşlardan özür dileyerek başlayan Karaibrahimgil, 8 şarkı seslendirdikten sonra konserini tamamladı.
Daha sonra sahneye boynuna yöresel giysi 'keşan' takarak çıkan Tarkan, memleketine geldiği için çok mutlu olduğunu, 2 bin 640 rakımlı yayladaki coşkunun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Yeni albümünden 2 şarkı seslendiren Tarkan, ardından vatandaşlara seslenerek, ''HES'lerle aranız nasıl? Mücadeleye devam ediyor musunuz?'' diye sordu.

Sonuna kadar yanlarında olduğunu, ne gerekiyorsa yapacağını ifade eden Tarkan, ''Buradaki doğal güzellikler turizm ile tanıtılır. Orada güzel bir pankart görüyorum. 'Turizme evet HES'lere hayır.' 'Dereler boşa akıyor' diyorlar. Hiç dere boşa akar mı? Bu güneş boşa doğuyor demek gibi bir şey. HES'lerle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğim. Kimsenin doğayı ve bu güzelliği tahrip etmeye hakkı yok'' diye konuştu.

Tarkan, 45 dakika sahnede kalarak yeni albümünden şarkılar seslendirdi. Konserler sırasında zaman zaman oluşan izdiham nedeniyle fenalaşan yurttaşlara sağlık ekipleri müdahale etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler