Erdoğan: Çetelerin avukatlığına soyundular

Partisinin Kahramanmaraş Merkez İlçe Kongresi’nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluklarla mücadele ettiklerini iddia etti. Erdoğan, hükümete yolsuzluk suçlamaları yöneltenlerin, çetelerin avukatlığına soyunduğunu savundu. Erdoğan, küresel kriz ile ilgili olarak ise "olumsuz bir tesir meydana getirme gayreti içerisine lütfen kimse girmesin" dedi.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 13:55
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde yapılan Merkez İlçe Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan, yaptığı konuşmada kamu borç stokuna değinerek, konuya ilişkin Amerikan'dan rakamlar verdi. İktidara geldiklerinde 100 liranın yüzde 78.3'ünün kamu net borç stoku olduğunu, şu anda bunun yüzde 37-38'e indiğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti: Amerika'nın kamu net borç stoku yaklaşık 11 trilyon dolar, gayri safi yurtiçi hasılası 14 milyon dolar. Yani birbirimizi aldatarak normaller üzerinden olumsuz bir tesir meydana getirme gayreti içerisine lütfen kimse girmesin. Gerçek başka. Bu gerçeği de halkım yatırımlarla görüyor, biliyor.

 

"Yolsuzluğu asla kabul etmiyoruz"

Erdoğan, yolsuzluğu asla kabul etmediklerini de iddia ederek, hükümete yolsuzluk suçlamaları yöneltenlerin, çetelerin avukatlığına soyunduğunu savundu. Erdoğan "Bugüne kadar biz ne dedik, 3Y ile mücadele dedik. Yani yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Ve bu mücadelemiz devam ediyor. Yolsuzluğu asla kabul etmedik, etmiyoruz. Bu işe bulaşmış arkadaşlar varsa biz asla bu konuda taviz vermedik, vermeyiz. Ve bir kısmını da partimizden ihraç ettik. Ama bu yakıştırmayı bize yapmaya çalışanlar acaba kendi partilerinde bu tür uygulamaları yapabildiler mi? Hayır. Aksine avukatlıklarına soyundular. Türkiye'de çetelerin avukatlığına kim soyunuyor, buna bakın. Kim soyunuyor, buna bakın. Bugüne kadar mafya ile mücadele eden AKP iktidarı olmuştur, çetelerle mücadele eden AKP iktidarı olmuştur ve bu mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz'' dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler