Otomobil fuarına büyük ilgi

12. Uluslararası Otomobil Fuarını yaklaşık 650 bin kişi ziyaret etti. CNR Expo Fuar Merkezinde, Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA) akreditasyonu ile İstanbul Fuarcılık tarafından OICA ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) desteğiyle yapılan fuara, 200'e yakın firma 48 marka ile katıldı. Açılışı Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan tarafından yapılan fuarı 10 gün boyunca hükümet yetkililerinin yanı sıra, firmaların üst düzey temsilcileri de ziyaret etti.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 14:16
Abone Ol google-news

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı İbrahim Aybar, 12. Uluslararası Otomobil Fuarına ilişkin yaptığı açıklamada, fuarın, 2006 yılında gerçekleştirilen fuara göre daha hareketli geçtiğini, ziyaretçi sayısında yaklaşık yüzde 18'lik artış olduğunu söyledi.

 

74 yeni model sergilendi

Fuarda bu yıl 8 konsept aracın yanı sıra 74 yeni modelin de sergilendiğini hatırlatan Aybar, şunları kaydetti:
"Bunlar olumlu etki yaptı. Fuar iyi duyuruldu. Fuar boyunca hiçbir aksama yaşamadık. Hava şartları da nispeten müsaade etti. Dünyada yaşanan finansal çalkantının ciddi şekilde hissedildiği ortamda böyle bir fuar gerçekten hayal ettiğim bir fuardı. Yeni teknolojilerin, çevreye duyarlı araçların sergilendiği fuarın bu derece ilgi görmesi beni çok mutlu etti. Fuar, otomotiv sektörüne moral kattı."

 

Fuardaki markalar

VW, Porsche, Ferrari, Maserati, Lancia, Alfa Romeo, Saab, Chevrolet, Lamborghini, Bentley, Seat, Audi, Skoda, Mercedes Benz, Smart, Chrysler, Volvo, BMW, Mini, Land Rover, Jaguar, Lexus, Toyota, Dacia, Nissan, Renault, Mazda, Hyundai, Jeep, Mitsubishi, Opel, Fiat, Daihatsu, Suzuki, Citroen, Great Wall, Kia, Geely, Subaru, Proton, Ford, Peugeot, Honda, Ssangyong, Tata, Samand, Chery ve Dodge'nin de içinde yer aldığı markaların katıldığı fuarın sektöre önümüzdeki günlerde hareketlilik getirmesi bekleniyor.

Fuarda BMW 3 serisi, LCI-7 serisi, Nissan GT-R, MINI John Cooper Works, Land Rover LRX, Dodge Journey, Subaru Impreza Sedan ve Subaru Forester, Volvo XC 60, Skoda Superb, Peugeot 407 ve 407 Coupe, Renault Laguna Coupe, yeni Renault Symbol, Megane Coupe Konsept, Toyota Avensis ve Toyota Prius, Opel Insigna, Chevrolet Cruze, Fiat 500, Ferrari California gibi modellerin tanıtımı yapılırken, Lexus gibi markalar da fuarda ilk kez Türk tüketicisiyle buluştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler