Vosvoslar yarıştı

VW Kaplumbağa Otomobil Derneği'nce düzenlenen ''En Cici Etkinliğimiz''de, ''Kaplumbağa'' adıyla tanınan eski model Volkswagen (VW) marka araçlar yarıştı. Ümraniye Kent Ormanı'nda bu yıl 12.'si gerçekleştirilen etkinliğe, VW marka otomobil ve minibüs sahibi yaklaşık 100 kişi katıldı.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 15:45
Abone Ol google-news

VW Kaplumbağa Otomobil Derneği Başkanı Tayyar Okur, ''Kaplumbağa'' adıyla tanınan eski model Volkswagen (VW) marka araçlar yarıştığı, ''En Cici Etkinliğimiz'' adlı yarışma kapsamında yaptığı açıklamada, her yıl düzenledikleri etkinliğe VW marka otomobil sahibi herkesin katılabildiğini söyledi.

Etkinliğin insanları bir araya getirerek arkadaşlıkların kapısını araladığını dile getiren Okur, bu geleneği her yıl devam ettireceklerini ifade etti.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, kadınlar ve erkekler kategorisinde ''Kaplumbağa itme ve çekme yarışları'' yapıldı. Bu yarışmaları kazanan gruplara ödüllerinin verilmesinin ardından, ''Kaplumbağa'' sürücüleri 'drag' ve 'slalom' yarışmaları yaptı.

''Drag'' yarışmasını, Belçika'dan aldığı 1979 model üstü açık otomobiliyle katılan Cem Kocaosmanoğlu kazandı.

Kapalıçarşı'da esnaf olduğunu belirten Kocaosmanoğlu, 10 yıldır kullandığı otomobili ile 6. kez yarışmayı kazandığını söyledi. Cem Kocaosmanoğlu, otomobilini çok sevdiğini kaydetti.

''Slalom'' yarışmasında da bitiş çizgisine aynı zamanda varan ''Kırmızı Işık'' adlı otomobilin sahibi Emre Çelebi ile ''Kalaş'' adlı otomobilin sahibi Selim Hacıosmanoğlu, birinciliği paylaştı.

Yarışmalarda dereceye giren sürücülere çeşitli hediyeler verildi.

 

Tıka basa rekor denemesi

''Tıka basa'' etkinliğinde ise koltukları sökülen VW Kaplumbağa araca Japonya'da 26, Türkiye'de de 22 kişinin binerek kırdıkları rekorların aşılmasına çalışıldı.

Araca erkekler dalında 16 yaşından büyük 20 kişi, kadınlarda ise 19 kişinin binebildiği yarışmada rekor kırılamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler