Bush, ülkeyi felakete sürükledi

5. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin kapanış filmi ''The Brothers Bloom''un oyuncularından Maximilian Schell, düzenlenen basın toplantısında, hayatı ve filmlerini anlattı. Schell, ABD ile ilgil açıklamalarda da bulunarak, "ABD Başkanı George Bush ülkeyi felakete sürükledi" dedi.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 18:38
Abone Ol google-news

Rol aldığı Nürnberg Mahkemesi ve Derin Darbe filmleri ile hafızalara kazınan aktör Maximilian Schell, ''The Brothers Bloom'' adlı filminin basın toplantısında, ABD'nin çok iyi bir ülke olduğunu, ancak Başkan George Bush'un ülkeyi felakete sürüklediğini savundu. Schell, Bush'un ülkeyi ahlaksal ve ekonomik olarak kötüye götürdüğünü ileri sürdü. Ünlü oyuncu ''Çok şükür ki bu süre sona ermek üzere. Bush'un liderliği çok kötüydü'' dedi.

Önceleri İstanbul'u ''Konstantinopol'' olarak andığını anlatan Schell, ''Topkapı'' filminin çekimleri için bu şehre geldiğinde fikrinin değiştiğini söyledi.

İstanbul'un Asya ve Avrupa kıtaları arasında olmasının çok ilginç olduğunu ifade eden Schell, Avrupa Birliği'nin de Türkiye'nin konumunu görmesi gerektiğini bildirdi.

Schell, ülkeler arasında artık sınır kalmadığını vurgulayarak, Türkler için de sınırların kaldırılması gerektiğine inandığını kaydetti.

Altın Portakal Film Festivali'nde daha önceden kendisine ''Yaşam Boyu Onur Ödülü'' verilmesi kararlaştırıldığını ifade eden Schell, o dönemde genç yaşta olduğu için bu ödülü kabul etmediğini belirtti.

Schell, ''Kültür ve Turizm Bakanı ile konuştuğumda her zaman bu ödülü alabileceğimi söyledi. Ama artık yaşlandım, bu ödülü alabilirim'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler