TBMM araştırma komisyonu, Kars'ta

Çevre sorunlarının araştırılarak sürdürülebilir çevre politikası için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, Kars'ta incelemelerde bulundu. Iğdır'dan kara yoluyla Kars'a gelen komisyon üyeleri, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'i ziyaret ederek, şehirle ilgili brifing aldı.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 19:37
Abone Ol google-news

Çevre sorunlarının araştırılarak sürdürülebilir çevre politikası için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı AKP Uşak Milletvekili Nuri Uslu ve komisyon üyeleri Kars'ta incelemelerde bulundular.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'le yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan, komisyon başkanı Nuri Uslu, dünyada mali krizin etkili olduğunu söyledi. Devletlerin para bularak mali krizleri atlatabileceğini ifade eden Uslu, ''Ama topraklarımızı erozyonla kaybedersek, sularımız kirlenirse, havamız kirlenirse nereye gideceğiz? Nasıl tekrar bu kaybettiklerimizi kazanacağız'' dedi.

Kars'ın büyük bir çevresel sorunu olmadığını belirten Uslu, ''Kars'ın çevre sorunları 3-4 başlıkta toplanabilir. En önemlisi derelere ve Kars Çayı'na verilen atık sulardır. Bu atık sular mutlaka arıtılmalıdır. Arıtıldığı zaman kirlilik büyük oranda ortadan kalkacaktır'' diye konuştu.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ise çevresel sorunlara kurumların ve insanların daha fazla duyarlılık göstermesi gerektiğini bildirdi.

Komisyon üyeleri, ildeki incelemelerinin ardından kara yoluyla Artvin'e hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler