Turkcell Süper Lig'de bir hafta geride kaldı

Turkcell Süper Lig'de 7. haftayı geride bıraktık. Lider Trabzonspor, Ali Sami Yen'de G.Saray'a yenilince koltuğu G.Birliği'ni başkent deplasmanında 3 golle geçen Beşiktaş'a kaptırdı. F.Bahçe ise 5 gollü randevuda Kocaelispor'u 3-2 mağlup ederek 3. galibiyetini aldı.

Yayınlanma: 19.10.2008 - 21:38
Abone Ol google-news

Haftaya lider giren Trabzonspor, Ali Sami Yen'de hiç de beklemediği bir yenilgi aldı. 'Namağlup' unvanını kaybeden Bordo - Mavililer savunmada önemli hatalar yaptı. G.Saray'da Arda, Lincoln ve Baros etkiliydi. Trabzonspor girdiği gollük pozisyonları değerlendiremeyince 32. dakikada 2-0 geriye düştü. Lincoln ise attığı 3. gol sonrası 2. sarı karttan kırmızı kart gördü.
Hakem Bülent Gezer'e de değinmek gerek... Lincoln gol sevinci sonrası korner direğini yerinden çıkarttı. Brezilyalı 2. sarı kartı görmeliydi. Hakem büyük bir yanılgı içine düştü. Ancak Lincoln, daha sonra gereksiz bir şekilde elle oynayınca oyun dışında kaldı.

Ertuğrul Sağlam'ın istifası sonrası teknik direktörlüğe Mustafa Denizli'nin gelmesiyle değişeceği düşünülen Beşiktaş, başkent deplasmanında G.Birliği'ne karşı 3 gol buldu. G.Saray'ın Trabzonspor'u yenmesiyle lider olan Siyah - Beyazlılarda Tello ve Holosko yıldızlaştı. G.Birliği sadece Kahe'nin penaltısıyla sevindi ama maçı kaybetti. Beşiktaş kazandı ama yine de dikkat etmeli. Çünkü rakibine çok sayıda pozisyon verdi. Bir başta takım bunları kaçırmayabilir...

Hakem M.Kâmil Abitoğlu'na gelince... İlk yarıda Kahe'nin düşmesi sonrası G.Birliği 'penaltı' diye Abitoğlu'na baktı. Ancak hakemin oralı bile olmaması doğruydu. İkinci 45 dakikada İbrahim Üzülmez'in Mustafa'yı düşürmesi penaltıyı gerektirdi. Bu pozisyonda bariz gol şansı olduğunu da düşünürsek İ.Üzülmez oyundan atılmalıydı.

EURO 2008'de İspanya'yı şampiyon yapıp F.Bahçe'ye gelen Aragones'in sistem değişikliklerini oturtmak ve oyuncuları tanımak için zamana ihtiyacı vardı. 6 haftada alınan 4 yenilgi sonrası kulüpte İspanyol teknik adamın aleyhine bir havanın oluşmasına yol açtı. "Kocaelispor maçı Aragones'in son şansı..." diyenler de oldu. Sarı - Lacivertliler, uzatma dakikalarında 'tartışmalı' bir golle maçı 3-2 kazanarak 3. galibiyetini aldı. Kocaelispor'un dirençli futbolu F.Bahçe savunmasına zor anlar yaşattı. Kaleci Volkan, yediği 2 golde de hatalıydı. Son sıradaki Yeşil - Siyahlılar, önlem alınmazsa Bank Asya 1. Lig için 'adaylar' arasında yer alabilir.
Maç sonrası Kocaelispor’un yeni teknik direktörü Yılmaz Vural’ın hakem Bülent Yıldırım’a büyük tepkisi vardı. Pozisyonu bir hatırlayalım... Kocaelispor kalecisi Serdar, oyunu en az 30-40 saniye geç başlattı. Duraklamaları da hesaba katarsak maçın uzatılması kararı doğru. Yardımcı hakem hataları da oldukça fazlaydı.

Bursaspor'un çıkışının süreceğini düşünenler yanıldı. Eskişehirspor'a sahasında 2-1 yenilen Yeşil - Beyazlılar, savunmasına çeki düzen vermeli. Bu kadar basit goller de yenmez... Bursaspor, 'Anadolu devrimi' olarak nitelendirebileceğimiz üst sıralarda yer alabilme konumunu ilerleyen haftalarda sürdüremeyebilir.
 
Hacettepe, 3 maçtır süren yenilgiler serisine Denizlispor sınavında son verdi. Başkent ekibinde Zoko, Olgay, Lika dikkat çekti. Denizlispor ise vasattı, 4. yenilgisini aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye, Antalyaspor'u 2-1 yenerek galibiyetle tanıştı. Antalyaspor ise ilk golü attıktan sonra maç kaybetme alışkanlığını bu maçta da sürdürdü. İstanbul Belediye'de İbrahim Akın ve Efe, Antalyaspor'da ise Djiehoua ön plandaydı.

Geçen sezonki performansından ilk 7 hafta itibariyle uzak olan Sıvasspor, Ankaragücü'nü 3 golle geçerek olumlu sinyaller verdi. 2 gol atan Balili ve Mehmet Yıldız bu takımın her şeyi... Ankaragücü'nde ise takım olamamanın sancıları sürüyor.

Ligin flaş takımlarından G.Antepspor, Konyaspor'a sahasında tek golle yenilerek sürpriz yaptı. Bu kadar kötü futbol oynayan bir takımın kazanması da beklenemezdi. Konyaspor ise aldığı bu galibiyetle ligde soluklandı.

Kayserispor'a bir şeyler oldu. Ankaraspor'a 2-1 yenilerek şaşırtan Sarı - Kırmızılılar, zirvenin 6 puan gerisine düştü. Mehmet Topuz'la Özer'in karşılıklı golleriyle mücadelenin 1-1 sonuçlanacağı düşünülürken oyuna sonradan giren Konate, uzatmalardaki golüyle skoru belirledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler