Gazetelerde bugün

Gazetelerin bugünkü gündeminde ağırlıklı olarak Ergenekon davası yer alıyor. Cumhuriyet "Ergenekon başlıyor" manşetiyle haberi ilk sayfadan gördü. Hürriyet ise Irak Genelkurmay Başkanı Zibari'nin "Barzani, Türkiye'nin 'Evet' diyeceği her şeye 'Evet' diyecektir. Yeter ki Ankara, artık Kürdistan yerel hükümeti ile konuşsun, onu muhatap alsın" açıklamasını ilk sayfasına taşıdı.

Yayınlanma: 20.10.2008 - 07:28
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Ergenekon başlıyor

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada sanıkların kimlik tespitlerinin ardından 2 bin 455 sayfalık iddianame okunacak. Soruşturma savcıları Zekeriya Öz, Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel'in hazırladığı iddianamede, gazetemiz başyazarı İlhan Selçuk, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İP lideri Doğu Perinçek, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, eski İÜ Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun "örgütün üst düzey sorumluları ve yöneticileri" oldukları ileri sürülüyor.

 

HÜRRİYET

Konuşulursa sınır değişir

Irak Genelkurmay Başkanı, "Barzani, Türkiye'nin 'Evet' diyeceği her şeye 'Evet' diyecektir. Yeter ki Ankara, artık Kürdistan yerel hükümeti ile konuşsun, onu muhatap alsın. Bu tavır değişikliği her şeyi, sınırı bile değiştirir" dedi.

 

MİLLİYET

Ergenekon maratonu

İlk duruşma Silivri Cezaevi'ndeki adliyede bugün yapılacak. 86 sanıktan biri isterse 2 bin 455 sayfalık iddianame satır satır okunacak. Sadece bu bile 1 ay sürebilir...

 

RADİKAL

Türkiye'nin önü açık

Dünyanın önde gelen bankalarından Goldman Sachs'ın raporuna göre mevcut krizin bitmesinin ardından Türkiye en çok yatırım çeken ülkelerden biri olacak.

 

TERCÜMAN

Nereden nereye geldik

68  yıl önce, kömür havzasında yaşayan erkeklere, mecburi hizmet gibi maden ocağında çalışma zorunluluğu getirildi. Ocaklar şimdi işsizlerin en büyük umut kaynağı. 3 bin kişilik kadro için 35 bin kişi başvurdu. Alınacaklar kurayla seçilecek.

 

AKŞAM

Büyük gün

Ve Ergenekon'da söz artık yargının... Yassıada ve Apo'dan sonraen çok konuşulacak dava bugün başlıyor. 46'sı tutuklu 86 sanık hâkim önüne çıkcak, dünyanın gözü silivri'ye çevrilecek...

 

POSTA

'Türkiye aç gözünü'

14 Ekim'de Tunceli'de teröristlerin konvoya ateş açması sonucu yaralanan ve önceki gün hastanede şehit olan Er Fikret Yükseler'in annesi şöyle seslendi: "Tüm Türkiye, gözünüzü açın, evlatlarınızı öldürtmeyin. Terörü içimizden temizleyelim"

 

VATAN

Ben deli miyim İstanbul'u bırakayım

Diyarbakır'da herkes karanlık bir tablo çiziyor. Peki çözüm ne bölünme mi? Kentte mobilya mağazası isteyen Nezahat Barutçuoğlu bu ilginç yanıtı veriyor.

 

SABAH

Ve Nazar öldü

Karaciğer nakli yapılırken aile kapıya dayandı, doktor ameliyatı yarıda kesti. Olan 6 yaşındaki Nazar'a oldu.

 

YENİ ŞAFAK

Reel Sektörü krize karşı koruruz

Finans sisteminin çok sağlam olduğunu belirten Maliye Bakanı Kemal Unakıtan: "Amacımız reel sektörü korumak. Teşvik için 7.1 milyar YTL ayırdık. Reel sektörün kredi faaizlerinin bir bölümünü devlet ödeyecek"

 

ZAMAN

Yüzyılın davası başlıyor

Türkiye, bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Ergenekon terör örgütü davası, özel olarak hazırlanan Silivri Cezaevi'nde görülmeye başlıyor. 46'sı tutuklu 86 sanık, 'silahlı örgüt kurarak devleti yıkmaya teşebbüs'le suçlanıyor.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler