MGK yarın toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu'nun yarın yapılacak toplantısında, PKK terörü ve Irak'taki gelişmeler ele alınacak. Toplantıda askerlerin, özellikle Aktütün Karakolu'na yapılan saldırı sonrasında, bazı basın yayın organlarında TSK'yi hedef alan yayınları gündeme getirecekleri ve bunun bölgede görev yapan güvenlik güçleri üzerindeki olumsuz etkilerini anlatacakları bildirildi.

Yayınlanma: 20.10.2008 - 06:48
Abone Ol google-news

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), son dönemde artan terör eylemleri ile Irak’taki gelişmeleri yarın masaya yatıracak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlık edeceği Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yarın yapılacak. Toplantıya Orgeneral İlker Başbuğ Genelkurmay Başkanı ve Orgeneral Işık Koşaner Kara Kuvvetleri Komutanı sıfatlarıyla ilk kez katılacak. Ayrıca Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık da yeni görevi nedeniyle ilk defa MGK toplantısına katılacak.

 

4 ana konu

MGK zirvesinde dört ana konu ele alınacak. Bunlar; terörle mücadele, Irak, Kafkasya ve dünyayı saran ekonomik kriz. Toplantıda ayrıca Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın da BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği ve AB çalışmaları hakkında kurula üyelerine bilgi sunacağı bildirildi. MGK’da, terörle mücadele ve Irak’ın geleceği özel gündem maddesi olarak ele alınacak. Toplantıda, Aktütün Sınır Karakolu’na yapılan saldırı sonrasında yapılan terör zirvelerinde alınan kararlar gözden geçirilecek ve uygun bulunanlar hakkında hükümete tavsiyede bulunulacak. Bunlar arasında yeni bir terörle mücadele koordinasyon ve takip kurulu oluşturulması, terörle mücadelede istihbaratın koordinasyonu, güvenlik güçlerinin yasal değişiklik ve yetki talepleri yer alıyor.

Edinilen bilgiye göre, toplantıda Genelkurmay Başkanlığı kurul üyelerine terör örgütüne yönelik operasyonlar hakkında brifing verecek. Askerlerin ayrıca Aktütün Karakolu’na yapılan saldırıyı da gündeme getirecekleri ve bu konuda kurul üyelerine bilgi verecekleri öğrenildi. Askerler bu çerçevede, Aktütün Karakolu’na yapılan baskın sonrasında bazı basın yayın organlarında TSK’yı hedef alan yayınları gündeme getirecekleri ve bunun bölgede görev yapan güvenlik güçleri üzerindeki olumsuz etkisini anlatacakları bildirildi. Askerlerin bu konuyu sadece gündeme getirmeyip, zafiyet yaratacak yayınlarla ilgili devletin duruşunun MGK bildirisinde yer almasını istedikleri öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler