Numara taşınabilirliği 9 Kasım'da

Telekomünikasyon Kurumu (TK) Başkanı Tayfun Acarer, 9 Kasım’da başlayacak olan numara taşınabilirliği ücretinin 10 YTL’yi aşmayacağını bildirerek, üç GSM operatörü arasında ciddi rekabet başladığını, tarifelerin yenilendiğine işaret etti.

Yayınlanma: 20.10.2008 - 08:14
Abone Ol google-news

Telekomünikasyon Kurumu (TK) Başkanı Tayfun Acarer, 9 Kasım’da başlayacak olan numara taşınabilirliği ücretinin 10 YTL’yi aşmayacağını söyledi.

Numara taşınabilirliğinde üç GSM operatörü arasında ciddi rekabet başladığını, tarifelerin yenilendiğine işaret eden Acarer, üç GSM operatörünün de alt yapısının hazır olduğunu dile getirdi. Ortak yerleşim, ara bağlantı ve dolaşım konularının iyileştirildiğini vurgulayan Acarer, “Numara taşıma oranı Avrupa’da yüzde 8. Türkiye’de de bu oranının yüzde 5 baz alarak çalışmalarımızı ona göre yönlendirdik. Ayrıca, üç GSM operatörü ortak bir sistem kurarak borçlu aboneler konusunda kendi içlerinde bilgi alış verişinde bulunabilir” diye konuştu.

Değişikliğin ton sesinden anlaşılacağını dile getiren Acarer, bunun dünya genelinde uygulandığını, tonlama konusunda üç operatörün kararı alındığını söyledi. Acarer, küresel krizin telekomünikasyon sektörünü etkilemeyeceğini ifade ederek, yaşanan bu büyük krizde bir daralma olabileceğini ancak bunu da beklemediklerini kaydetti.

 

"Türkçe karaterler Mart'ta kullanılmaya başlanacak"

Acarer, Türkçe karakterlerin Mart 2009’da faaliyete geçeceğini vurgulayarak, ithal edilen markalar nedeniyle Türkçe karakter kullanımının ertelendiğini söyledi. Acarer, “Gümrük Birliği içerisinde olmamız dolayısıyla, AB’ye yazılı bildiri yaptık ve oradaki doğrulama neticesinde faaliyete geçiyoruz. Şu anda Türkçe karakter konusunda GSM şebekeleri üzerinde düzenlemeler yapıldı. Ücretlendirme Türkçe uyumluluğa göre yapılıyor” diye konuştu.

 

 


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler