Fransa'daki siyasilerden Strauss-Kahn'e destek

Fransız siyaset adamları, çalıştığı kurumda sevgilisi olduğu iddia edilen bir kadına "torpil yaptığı" iddia edilen IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'e arka çıktı. Fransız basını ise son skandalın, Strauss-Kahn'ın IMF Başkanı olması için aday gösteren Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi de zor durumda bıraktığı yorumunu yapıyor.

Yayınlanma: 20.10.2008 - 08:16
Abone Ol google-news

Frasada'ki siyasiler IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'e destek çıktı. Hükümet sözcüsü Luc Chatel, basına yaptığı açıklamada, "Dominique Strauss-Kahn, küresel mali krizi idare etme konusunda ne kadar ehil olduğunu gösterdi" dedi.

Avrupa Merkez Bankası başkanlığı yapan Fransız Jean-Claude Trichet, "devam eden soruşturmanın ardından Strauss-Kahn'ın suçsuz olduğunun ortaya çıkacağına inandığını" söyledi.

Sosyalist Parti milletvekili Jean-Marie Le Guen, Strauss-Kahn'ın, mali piyasaların daha sıkı denetiminden yana olduğunu belirterek, "bazı çevrelerin kendisini zayıflatmak amacıyla bu tür bir komplo içine girmiş olabileceği" imasında bulundu.

Başka bir Sosyalist Parti milletvekili Jean-Christophe Cambadelis ise "bir yaşam kazasından siyasi skandal çıkarmak bayağı bir durum, işin içinde başka şeyler var gibi gözüküyor" diye konuştu.

Strauss-Kahn'ın eşi Anne Sinclair, "Benim adıma, kocamın bir gecelik ilişkisini biz geride bıraktık ve yeni bir sayfa açtık" dedi.

Bu arada Fransız basını, son skandalın, Strauss-Kahn'ın IMF Başkanı olması için aday gösteren Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi de zor durumda bıraktığı yorumunu yapıyor.
Dominique Strauss-Kahn, IMF'de gizli aşk yaşadığı iddia edilen eski Afrika bölümü ekonomisti Piroska Nagy'ye kurumdan ayrılırken usulsüz avantajlar sağlamakla suçlanıyor.

IMF Yönetimi Kurulu Başkanı Shakour Shaalan, iddialarla ilgili olarak kurumda soruşturma başlatma kararı almıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler