Müzik tutkusu

Gaziantep Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi'nin 'AB Grundtvig 2 Öğrenme Ortaklıkları' kapsamında hazırladığı ''Müzik Tutkusu'' projesi çerçevesinde proje ortakları, bozulmamış müzik türlerini birbirlerine tanıtacak.

Yayınlanma: 20.10.2008 - 08:35
Abone Ol google-news

Gaziantep Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi'nin AB Grundtvig 2 Öğrenme Ortaklıkları kapsamında hazırladığı ''Müzik Tutkusu'' projesi sorumlusu Ebru Zorkirişçi, projeyi Yunanistan, İtalya ve İspanya'daki ortaklarıyla yürüttüklerini söyledi.

Geçen yıl kabul gören projeleri kapsamında Ulusal Ajanstan 20 bin avro destek aldıklarını ifade eden Zorkirişçi, ''Proje çerçevesinde, proje ortakları bozulmamış müzik türlerini birbirlerine tanıtacak'' dedi.

Bu kapsamda yürütecekleri etkinlikleri belirlemek için İtalya'ya gittiklerini, burada alınan kararlar doğrultusunda projenin ilk ayağının İspanya'da yapıldığını ve Flamenko müziğini tanıdıklarını bildiren Zorkirişçi, şöyle konuştu: ''Grundtvig 2 Öğrenme Ortaklıkları, yetişkin eğitimi alanında çalışan kuruluşlar arasında küçük ölçekli işbirliği etkinliklerini kapsıyor ve yerel düzeyde faaliyet gösteren kuruluşların katılımını hedefliyor. Öğrenme Ortaklıkları, seçilen ortak konu ya da sorun hakkında farklı ülkelerden eğiticilerin ve yetişkin öğrencilerin birlikte çalışmasını öngören bir eğitim süreci.''

Zorkirişçi, proje çerçevesinde kendilerinin de Türk Halk Müziği ve halk oyunlarını tanıtacaklarını, ayrıca Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ücretsiz bağlama, keman, gitar ve halk oyunları kursları düzenlediklerini kaydetti.

Zorkirişçi, projenin ikinci ayağını oluşturan Gaziantep etkinliklerin 21-26 Ekim tarihlerinde Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi ev sahipliğinde düzenleneceğini bildirdi.
Etkinlikler kapsamında Gaziantep'te İtalyan Camerata Mozartiana Müzik Derneği opera, Yunanistan Malakopi Kültür Derneği dansçılarının halk danslarını sergileyeceğini ifade eden Zorkirişçi, ''Biz de Türk Halk Müziği konseri organize ediyoruz. Projenin Gaziantep ayağı bu konserle sona erecek'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler