Obama farkı koruyor

ABD'de yaklaşık iki hafta sonra yapılacak başkanlık seçimleri anketlerinde Demokrat Parti'nin adayı Barack Obama, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain ile arasındaki en az 6 puanlık farkı koruyor.

Yayınlanma: 20.10.2008 - 09:22
Abone Ol google-news

Reuters/C-SPAN/Zogby'nin ortak kamuoyu yoklamasına göre, son 3 günü kapsayan araştırmada, Barack Obama yüzde 50, John McCain ise yüzde 44 oy desteğine sahip.

Anketle ilgili bir değerlendirmede bulunan firma yetkilisi John Zogby, Obama'nın güçlü olduğu yerlerdeki konumunu sağlamlaştırdığını, Afrika kökenli Amerikalı ve Hispanik gençler arasında açık farkla önde olduğunu söyledi. Zogby, Obama'nın yüzde 50'lik bir oranı yakalamasını ise kazanabileceğinin işareti olarak yorumladı.

Gallup kamuoyu firması da, 16-18 Ekim arasında kayıtlı seçmenler arasında yaptığı son ankette, Obama'nın oy oranının yüzde 52, McCain'in ise yüzde 42 olduğunu duyurdu.

ABD'de 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine az bir süre kala, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın Obama'yı desteklediğini açıklaması, Cumhuriyetçi Parti'ye büyük darbe olarak değerlendirilmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler