Türkiye'nin BM üyeliği Alman basınında

Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi'nin geçici üyeliğine seçilmesi Alman basınında "doğru bir karar" olarak yankı buldu. Türkiye'nin, Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana hiç bu kadar yoğun bir şekilde uluslararası alanda çaba harcamadığı savunulan Alman Frankfurter Rundschau Gazetesi'nin haberinde, Türkiye'nin dünyada 4 BM barış misyonunda da yer aldığına işaret edildi.

Yayınlanma: 20.10.2008 - 09:52
Abone Ol google-news

Alman Frankfurter Rundschau Gazetesi, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi'nin geçici üyeliğine seçilmesinin doğru bir karar olduğunu yazdı.

Gazetede "Ankara'da coşku, Tahran'da hayal kırıklığı" başlığıyla verilen haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, BM'de alınan kararın, Türkiye'nin uluslararası alanda gittikçe artan ağırlığını ve devletler topluluğunun Türkiye'ye duyduğu güvenin arttığını gösterdiğini söylediği hatırlatılarak, Türkiye'nin gerçekten de geçen 6 yıl içinde 85 yıllık Cumhuriyet tarihindeki en hızlı ve kalıcı ekonomik büyümeyi sağladığı belirtildi.

Türkiye'nin, Erdoğan hükümetiyle birlikte dış politikada da ağırlık kazanmaya başladığı ifade edilen haberde, İsrail ile Suriye arasında başarılı şekilde arabuluculuk yapan Türkiye'nin, Kafkaslar'daki krizin çözümüne katkı sağladığı ve Yukarı Karabağ sorununun çözümü için Ermenistan'la yakınlaşma çabasına girdiği kaydedildi.

Haberde, BM Güvenlik Konseyinin geçici üyeliğine aday olan İran'ın ise sadece 32 oy alarak geçici üyeliğe seçilemediği hatırlatıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler