Salzburg Konsolosluğu'nda güvenlik ihmali

Türkiye'nin Salzburg Başkonsolosluğu'na kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce molotofkokteyli ile düzenlenen saldırının "güvenlik zafiyetinden kaynaklandığı" bildirildi. Türkiye'nin Salzburg Başkonsolosluğu'nda dün sabaha karşı konsolosluğa atılan molotofkokteyli nedeniyle yangın çıkmıştı. Yangında ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Yayınlanma: 20.10.2008 - 10:28
Abone Ol google-news

Türkiye'nin Salzburg Başkonsolosu Nesrin Bayazıt'na, yaptığı açıklamada, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce molotofkokteyli ile düzenlenen saldırının planlı olduğunun anlaşıldığını belirterek, başkonsolosluğun bir odasının kullanılamaz durumda olduğunu ve içindeki bilgisayar, telefon, daktilo, yazıcı gibi teknik cihazların tümüyle tahrip olduğunu söyledi.

Hizmetin aksamaması için gerekli önlemlerin alındığını ifade eden başkonsolos Bayazıt, Avusturya resmi makamlarından "olayın faillerinin bir an önce bulunmasını talep ettiklerini" söyledi.

Avusturya güvenlik makamlarından defalarca talepte bulundukları halde polisin başkonsolosluk önünde sürekli nöbet tutmadığını belirten Başkonsolos Bayazıt, "yerel saatle 19.00'dan sonra güvenlik kulübesinin boş kaldığını ve geceleri belirli aralıklarla polis ekiplerinin sadece devriye gezdiğini" kaydederek, "Saldırı güvenlik zafiyetinden kaynaklandı" dedi.

Geçmişte Bregenz Başkonsolosluğu'na yönelik de benzer saldırı düzenlendiğini anımsatan Başkonsolos Bayazıt, "Bizim için önemli olan olayın faillerinin bir an önce bulunmasıdır. Saldırganların bulunmaması gelecekte de benzer saldırılar için saldırganlara cesaret verir" diye konuştu.

Bayazıt, başkonsolosluğa yönelik saldırının ardından Salzburg'da yaşayan Türk iş adamları ile Türk yurttaşlarının da tedirgin olduğunu anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler