Bireysel emeklilik 5. yılında

Bireysel emeklilik sisteminin, 27 Ekim'de beşinci yılını tamamlıyor. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, bireysel emeklilik sisteminin hedef kitle tarafından yeni yeni anlaşıldığını ifade etti.

Yayınlanma: 20.10.2008 - 12:54
Abone Ol google-news

Bireysel Emeklilik Sistemi, 27 Ekim’de beşinci yaşını tamamlıyor. Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, emeklilik sisteminin hedef kitle tarafından yeni yeni anlaşıldığını belirtti.

Uğurlu, uzun vadeli ve uzun süreli fon tasarruflarının artırılması ihtiyacı düşünülünce, bugün akla ilk olarak sigortacılığın geldiğini belirterek, “Kaynak yaratma adına sigortacılık, özellikle de bireysel emeklilik son derece önemli. 5,8 milyar YTL’ye yaklaşan bireysel emeklilik fonlarının büyüklüğünün artırılması, herkesin ortak heyecanı, çünkü biliyoruz ki bu fonlar büyüdükçe, sermaye piyasaları derinlik kazanacak ve IMKB daha istikrarlı bir döneme girecek” dedi.

 

"Bireysel emeklilik atak bir döneme giriyor"

Bireysel emekliliğin beşinci yılını tamamlarken yeni, atak bir döneme girdiğini kaydeden Mete Uğurlu, 9 Ağustos’ta yürürlüğe giren bireysel emeklilik yönetmeliğiyle, bireysel emeklilik şirketlerinin önüne çok önemli açılımların çıktığını belirtti. Uğurlu, vakıf sandıkların devri ve hak kazanma süresiyle ilgili düzenlemelerin sektöre önemli ivme kazandıracağını ifade etti. Uğurlu, “Finans sektörü içinde, tüm taraflara karşılıklı fayda sağlayan en iyi sistem bireysel emeklilik, bu konuda en şeffaf ülke ise, Türkiye” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler