Yunanistan'da yarın grev var

Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanlarının, "hükümetin izlediği ücret politikası, çalışma koşulları, işsizlik, hayat pahalılığı ve kamu kuruluşlarının özelleştirilmesini" protesto etmek amacıyla yarın ülke genelinde 24 saatlik grev yapacağı bildirildi.

Yayınlanma: 20.10.2008 - 14:22
Abone Ol google-news

Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu (GESEE) ile Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonunun (ADEDY) çağrısıyla yarın 24 saatlik grev yapılacak. Greve, devlet daireleri, kamu kurumları, yerel yönetim, banka, vergi daireleri çalışanlarının yanı sıra avukatlar, eğitimciler ve makine mühendislerinin katılacağı belirtildi.

Sivil hava yolu çalışanları dahil tüm toplu taşıma araçları çalışanlarının da iş durdurma eylemleri aracılığıyla greve destek vereceği ifade edildi. Greve posta, elektrik ve su işleri çalışanlarının yanı sıra Atina ile Pire kentlerinin de içinde yer aldığı Atika bölgesinde bulunan devlet hastaneleri çalışanlarının da katılacağı kaydedildi.

Hastanelerde yalnız güvenlik ve acil yardım birimlerinin görev yapacağı açıklandı.
Bu arada basın-yayın organları çalışanlarının da 24 saat grev yapacak olması nedeniyle, basın toplantıları ile benzeri etkinliklerin iptal edildiği, kamu ve özel televizyon kanalları, radyo istasyonları ve haber ajanslarının haber yayınlarını durduracağı, haber ağırlıklı internet sitelerinin sayfalarını yenilemeyeceği belirtildi.

Greve katılanların Atina ile Selanik kent merkezleri başta olmak üzere birçok kentte protesto gösterileri yapacağı da açıklandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler