ODTÜ'den destek

ODTÜ Yaz Spor Okulu öğrencileri, ''250 kilogram plastik kapağa 1 tekerlekli sandalye'' kampanyasına, 10 binin üzerinde plastik kapak toplayarak destek verdi.

Yayınlanma: 19.08.2010 - 16:54
Abone Ol google-news

Dünya Engelliler ve Dostları Girişim Derneği ve Ataşehir Belediyesi'nin işbirliği ile düzenlenen kampanyaya katılan ODTÜ Yaz Spor Okulu'ndan öğrenci ve çalışanlar, plastik kapaklar karşılığında verilen tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine törenle teslim etti.

Spor Okulu'nda düzenlenen törende bilgi veren Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği Genel Başkanı Nedim Kılıç, sosyal güvencesi olmayan engellilere yönelik düzenledikleri kampanya kapsamında, bugüne kadar 1 tona yakın plastik kapak toplandığını belirtti.

Türkiye genelinde kampanya kapsamında 70 tekerlekli sandalyenin dağıtıldığını anlatan Kılıç, ''Toplanan plastik kapaklar aslında sembolik. Asıl bu kampanya, engellilerin gönül dostlarını ortaya çıkardı'' dedi. Kılıç, engelliler için plastik kapağın ardından, pet şişe toplama kampanyası başlatacaklarını da bildirdi.

Eğitmen Özgür Norman ise kampanya için 21 Hazirandan bu yana Ankara'nın dört bir yanından 10 binin üzerinde plastik kapak topladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından tekerlekli sandalyeler, dernek yetkilileri ve eğitmenler tarafından ihtiyaç sahiplerine verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler