Memurlara Twitter tutanağı

MİT'in 'Karşıt unsurlar, Twitter'ı kullanabilir' uyarısının ardından Başbakanlık, personeline "Facebook ve Twitter hesaplarımı kontrol edeceğim" diye tutanak imzalattırdı.

Yayınlanma: 20.08.2010 - 06:23
Abone Ol google-news

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) tümkamu kuruluşlarını Twitter konusunda uyarmasının ardından Başbakanlık da, personeline sosyal paylaşımağları konusunda uyarıda bulundu.

Başbakanlık,merkez teşkilatında görev yapan tümpersoneline “sosyal paylaşımsitelerini kontrol edeceğine” dair tutanak imzalattırdı. Tutanakla, “Hesaplarınızı kontrol edin, zararlı unsurları ayıklayın” denildi. Başbakan personelinden Facebook ve Twitter’a girerken, buralarda bilgi ve görüşlerini paylaşırken dikkatli olmalarını da istedi. Personel “Tümhesaplarımı vemaillerimi kontrol edeceğim” ibaresinin bulunduğu tutanağın “Paylaşımağlarına girmeyin” anlamı taşıdığını söyledi.

 

Güvenlik için gerekli

Habertürk'ün haberine göre ancak Başbakanlık yetkilileri uygulamayı savundu. Yetkililer uygulama için güvenliği gerekçe gösterdi. Bazı gizli ve hassas bilgilerin bu paylaşımağları aracılığıyla kötü niyetli kişilerin eline geçebileceği vurgulandı. Başbakanlık yetkilileri, bu paylaşımağlarında Başbakan Erdoğan’ın programına ilişkin bilgilerin de yer alabildiğini, bunun güvenlik riski oluşturduğunu ifade etti.MİT, uyarı notunda “Twitter’ınmaniple gücü yadsınamaz. Olası krizi yönetmek isteyecek unsurlar olabilir. Gazeteci ve bürokrat tweet’leri, bu kişilerin kriz yönetiminde bir adımönde olmasını sağlayabilir” ifadelerine yer vermişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler