Edirne'de Uluslararası Müzik Festivali

Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya'dan müzik ve gösteri ekiplerinin katılımıyla gerçekleşecek festivalin galası yapıldı.

Yayınlanma: 20.10.2008 - 21:05
Abone Ol google-news

Edirne'de Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu'nun destekleriyle Edirne AB Bilgi Bürosu'nca düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali'nin galası yapıldı. Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim Merkezi'ndeki galaya davetliler kırmızı halının serili olduğu mumlu yoldan alındı.

Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, burada yaptığı açılış konuşmasında, Edirne'de AB fonlarından daha önce de bir çok güzel projenin uygulandığını belirtti. Sürmen, bu tür etkinliklerin aynı sınırda yaşayan insanların kaynaştırılmasındaki önemine dikkati çekerek şunları kaydetti:

''Aynı sınırı paylaşan insanların tanışması ve kaynaşması anlamında, birbirlerini asimle etmeden, birbirini olduğu gibi tanıyarak, aynı coğrafyada barış ve huzur içinde yaşamanın yollarının arandığı bu dönemlerde, AB fonları ile yapılan projeler oldukça etkili olmaktadır. Ümit ederim hem yabancı konuklarımız açısından hem de Edirne'liler açısından güzel olur.''

AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Füsun Özerdem de festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından TÜ Akademik Senfoni Orkestrası, Şef Yrd. Doç. Dr. Ömer Yöndem'in yönetiminde Mozart'ın ''Saraydan Kız Kaçırma'' ve Ulvi Cemal Erkin'in ''Köçekçe'' konçertolarını seslendirdi.
Ardından Yunanistan Selanik Aristotle Üniversitesi, Bulgaristan Stara Zagora Üniversitesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Öykü Bale Eğitim Merkezi ile Trakya Ateşi Dans Grubu gösterilerini sergiledi.

Gala, Türkiye'deki AB Bilgi Büroları'nın tanıtım sunularının ve festivale katkısı bulunanlara plaket verilmesinin ardından sona erdi.

Festival, 22 Ekim Çarşamba günü sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler