Gazetelerde bugün

Cumhuriyet "Ergenekon kargaşası" başlığı ile dün gerçekleşen davanın ilk gününde yaşanan kargaşayı manşetine taşıdı. Radikal Güneydoğu'da yaşanan şiddet görüntülerine ilk sayfasında yer verdi. Hürriyet ise, Ergenekon davası için hazırlanan mahkeme salonunun yetersizliğini, okuyucularına duruşma hakiminin ağzından duyuruyor.

Yayınlanma: 21.10.2008 - 06:46
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Ergenekon kargaşası


86 sanığın yargılandığı Ergenekon davası Silivri Cezaevi içindeki duruşma salonunda başladı. Salonun küçük olması nedeniyle tam bir kargaşa yaşandı. Avukatlar yoğunluk nedeniyle güçlükle içeri girebildi. Şikâyetler üzerine kendisinin de şikâyetçi olduğunu belirten mahkeme
başkanı, tutuksuz sanık ve vekillerini, daha sonra dinlemek üzere salondan dışarı çıkararak yargılamayı böldü. Sanık avukatları mahkeme heyetini reddetti. Duruşma, taleplerin incelenmesi için ertelendi.
 

 

HÜRRİYET

Ergenekondu


Ergenekon davası için aylar öncesinden hazırlanan Silivri Cezaevi'nin 130 metrekarelik gecekondu gibi duruşma salonuna kimse sığamadı. Hâkim, yaşanan kaosu özetledi: "Nereye hizmetse burası mehkeme salonu olarak yapılmış."
 

 

MİLLİYET

Kargaşayla başladı


"Kaos ortamı yaratmakla"suçlanan Ergenekon'un ilk duruşmasında büyük kaos vardı. Salon hıncahınç dolunca hâkim 'tutuklu ve tutuksuzları ayrı yargılama' kararı aldı. Hukukçular, "Bu yöntemle adil yargılama yapılamaz"diyor.
 

 

RADİKAL

Güneydoğu çok gergin

Diyarbakır ve Batman dahil Güneydoğu'da dün 1990'lardaki şiddet manzaraları yaşandı: Öcalan posterleriyle yürüyüş yapıldı, lastik yakıldı, çatışmalar çıktı. Doğubayazıt'ta bir kişi hayatını kaybetti.
 

 

TERCÜMAN

Hain parmak düğmeye bastı


Diyarbakır, Hakkari, Van, Tunceli,Ağrı,Cizre ve Batman'da DTP milletvekilleri ve bölge teşkilatları öncülüğünde izinsiz gösteriler yapıldı. Esnafa zorla kepenk kapattırıldı. Doğubeyazıt'taki gösteride kan akarken İstanbul'da 34 araç kundaklandı. Şişli'de parça tesirli
bomba patladı.

 

 

AKŞAM

İlk gün fiyasko


Silivri Cevaevi'ndeki tarihi dava kaosla başladı. Aylardır yapılan planlama ilk günden çöktü. 130 metrekarelik duruşma salonuna 228 kişi yerine 400 kişi doluştu. İzdiham çıktı. Kemal Alemdaroğlu, '1 numaralı sanık dışarıda kaldı' diye espri yaptı. Çok sayıda avukat içeri giremedi.
 

 

 

POSTA

Kardeşliğe kilit

Günlerdir Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan gerginliğe rağmen Başbakan Erdoğan dün Diyarbakır'daydı. Erdoğan'ı protesto için esnaf kepenk kapattı. PKK yanlıları polisle çatıştı. Erdoğan, Diyarbakır'da şu mesajı verdi: Bu topraklarda yıllarca kardeşçe yaşadık. Düşmana karşı tek vücut olduk. Tarih bizi bir ve bütün yapmıştır. Bunu bozmaya kalkanlar gereken yanıtı alacaktır.
 

 

 

VATAN

Ne APS'ymiş


Vatandaşın mektubu 4 günde giderken, Adalet Bakanlığı'nın Deniz Feneri dosyasını isteyen yazısı, Acele Posta Servisi'yle gönderildiği halde 15 gündür Almanya'ya ulaşmadı.

 

 

STAR

Danıştay saldırısı Ergenekon eylemi

Yakın tarihi aydınlatacak davanın ilk gününde savcı ilk ışığı yaktı: Danıştay saldırısı Ergenekon terör örgütünün sadece bir eylemidir. Örgütün merkezi İstanbul'dadır.

 

 

SABAH

Salon küçük geldi ama dava büyük


Türkiye'nin karanlık tarihine ışık tutması beklenen Ergenekon davası izdiham ve salonun küçüklüğünden sıkıntılı başladı.
 

 

 

YENİ ŞAFAK

Küçük geldi

Ergenekon'un ilk duruşması, savunma yer darlığından şikayet edince gecikmeli başladı. Sanık Alemdaroğlu sabun bulamamaktan yakındı. Talepler alındı. Duruşma 23 Ekim'e ertelendi.
 

 

 

ZAMAN

Ergenekon davası salona sığmadı


Türkiye'nin en büyük davası, engellemelerle karşılaştı. Dışarıda bazı gruplar taşlı-sopalı barikat kurarken, içerde de salonun darlığı yüzünden arbede çıktı. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilip duruşma perşembeye ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler