85. yılda dev kutlama

Cumhuriyetin 85. yılı, Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Vakfı (TOBAV) öncülüğünde, 2 bin kişiden oluşan 46 koro ve Cumhuriyet Bandosu'nun seslendireceği marşlarla kutlanacak.

Yayınlanma: 21.10.2008 - 08:08
Abone Ol google-news

Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Vakfı'nın (TOBAV) “Cumhuriyetin Temeli Kültürdür” inancıyla düzenlediği etkinlik, 26 Ekim Pazar günü saat 12.00’de Anıtpark’ta gerçekleştirilecek. 2 bin kişiden oluşan 46 koro ve Cumhuriyet Bandosu, Türkiye’nin pek çok yerinden gelecek katılımcılar eşliğinde 85. yılında Cumhuriyet marşlarını hep bir ağızdan seslendirecek. Ankara ve ülke çapında katılımla gerçekleştirilecek etkinliğin, sivil bir kutlama olduğunun altı çizilirken, halka da Cumhuriyet marşlarını dev koroyla birlikte söylemesi çağrısı yapılıyor.

“85. Yıl Cumhuriyet Korosu” adı altında toplanacak 2 bin kişilik dev koro ve bandonun vereceği konserin amacını, şarkıların halka bir ağızdan seslendirilmesi oluşturuyor.  Konser alanına gelecek vatandaşlara, şarkı sözleri dağıtılacak. Dev koroda ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Çocuk Korosu, TRT Çok Sesli Gençlik ve Çocuk Korosu, Sevda Cenap And Müzik Vakfı Korosu, Ankara Çok Sesli Müzik Derneği Alegria Oda Korosu, İstanbul Kültür 2000 Koleji Korosu, İzmir TOBAV Korosu, Mersin Polifonik Korosu gibi Türkiye’nin pek çok ilinden üniversitenin ve sanat eğitimi veren okulların koroları yer alacak. Cumhuriyet Bandosunu da, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Sanatçıları, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Sanatçıları, Musika-i Humayun Ensemble ve miniklerden oluşan Özel Tevfik Fikret Okulları Bandosu oluşturacak.

 

Etkinlikten detaylar

“İstiklal Marşı”, “İzmir’in Dağlarında”, “İleri Marşı”, “10. Yıl Marşı”, “Vatan Marşı”, “Gençlik Marşı”, “Dumlupınar”, “Ankara Türküsü”, “Biz Atatürk’ün Gençleriyiz”, “İzindeyiz, Atam” adlı marşların söyleneceği koroyu ise şef İbrahim Yazıcı yönetecek. ANKA'ya konuşan Yazıcı, etkinliğin “sivil ve gönüllülük ilkesine” dayandığını vurgulayarak, Cumhuriyet şarkılarının halkla hep bir ağızdan söyleneceğinin altını çizdi. Yazıcı, Türkiye’de resmi bayramların her zaman resmi erklerce kutlandığını belirterek, “Bu tamamen halkın inisiyatifinde bir kutlama. Bu anlamda sivil ve gönüllü bir kutlama olması çok önemli” diye konuştu. Kendisine dev koronun şefliği üstlenmesi teklifi geldiğinde seve seve kabul ettiğini anlatan Yazıcı, “Büyük bir koro ve bando var. İlk bakışta zor görünüyor ama dinlemeye gelecek herkesi koroya katacağımızdan ve şarkıları hep bir ağızdan söyleyeceğimizden rahat ve keyifli olacağına inanıyorum. Bu nedenle tüm halkı ‘bizimle söylemeye’ davet ediyorum” dedi. Öte yandan, katılımcı korolardan seçilecek temsilciler, 26 Ekim Pazar günü saat 12:00’de Anıtpark’ta gerçekleştirilecek konser öncesinde ise Anıtkabir'i ziyaret ederek, Ata'nın huzuruna çıkacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler