Cezaevlerinde işkence denetimi

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, cezaevlerinde meydana gelen işkence iddialarını araştırmak amacıyla 22-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da incelemelerde bulunacak. Tutuklu Engin Ceber'in Metris Cezaevi'nde işkence görerek hayatını kaybetmesinin ardından incelemelerde bulunacak olan komisyonun ilk durağı İstanbul.

Yayınlanma: 21.10.2008 - 09:03
Abone Ol google-news

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun oluşturduğu, “Her Türlü İşkence ve Kötü Muamelenin Önlenmesi İle Ceza ve Tutukevleri İnceleme Komisyonu”, ilk çalışmasını İstanbul’da gerçekleştirecek.

TBMM İnsan Hakları Alt Komisyon Başkanı ve AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, bölgedeki çeşitli cezaevlerinde incelemelerde bulunulacağını ve cezaevlerine ilişkin hazırlanan raporun İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na sunulacağını belirtti.

Yıldırım şöyle dedi: “Son olarak geçtiğimiz haftalarda Metris Cezaevi’nde yaşanan işkence hadisesi ve Engin Ceber’in yaşamını yitirmesi komisyonumuzu hayli üzmüştür. Bu konuda da bölgede araştırmalar yaparak eksik ve aksaklıkları yerinde tespit edeceğiz.” İstanbul’da incelemelerde bulunmak üzere AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş’dan oluşan heyet İstanbul Valisi, Başsavcı ve Emniyet Müdürü ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler