Saç telinden uyuşturucu analizi

Saç telinden uyuşturucu ve uyarıcı madde analizi yapılmaya başlandı. Alman Hastanesi'nde başlatılan uygulamayla, saç analiziyle uyuşturucu maddelerin tek bir kerelik kullanımlarının bile tespitinin yapılabildiği kaydedildi. Alman Hastanesi Adli Tıp Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fatih Yavuz, saçta madde analizinin yapılmaya başlanmasıyla uyuşturucuyla mücadelenin daha başarılı yapılabilineceğini ifade etti.

Yayınlanma: 21.10.2008 - 09:20
Abone Ol google-news

Alman Hastanesi Adli Tıp Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fatih Yavuz, yaptığı açıklamada, son zamanlarda Türkiye'nin önemli sorunlarından biri haline gelen uyuşturucu sorununun özellikle gençleri hedef aldığına dikkati çekerek, artık Alman Hastanesi'nde saç telinden uyuşturucu analizi yapılmaya başlandığını belirtti.

Yavuz, hastanede gerçekleştirilen analizle ilgili olarak, ''Madde kullanımından yaklaşık bir hafta kadar sonra saçta keratin dokuda biriken madde analizi, bir tutam saçta yanılgısız olarak saptanabilmektedir. İdrar ve kanda yapılan madde analizleri son 2 ila 7 gün ile sınırlı iken, saçta yapılan analiz saçın uzunluğuna bağlı olarak son 12-18 ay içerinde gerçekleşen tüm madde kullanımlarını göstermektedir'' dedi.

Gelişmiş laboratuvar teknolojisi kullanılarak yapılan testlerde sonuçlar 3 hafta içerisinde alınabiliyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler