İstanbul müzikle coşacak

Yıllardır birçok unutulmaz besteye imza atan Mazhar, Fuat, Özkan üçlüsü (MFÖ), Airport Alışveriş Merkezi Open Air Show Center'da düzenlenecek ''En Havalı Yaz Konserleri'' kapsamında yarın sevenleriyle buluşacak.

Yayınlanma: 26.08.2010 - 07:46
Abone Ol google-news

Grup konserlerinde, hayranlarına eski ve yeni şarkılarından oluşan özel bir sahne performansı sunacak.

Ağustos ayı başında verdiği konserde gördüğü yoğun ilgi yüzünden Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde 27, 28 ve 30 Ağustos tarihlerinde yeniden sahne alacak olan Tarkan, 2 yıl aradan sonra çıkardığı ''Adımı Kalbine Yaz'' albümünden parçalar seslendirecek.
Tarkan konserinde, yeni şarkılarının yanı sıra eski parçalarına da yer verecek.

İstanbul Oyuncak Müzesi, her pazar günü Theo dede eşliğinde ''Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi''ne ev sahipliği yapacak. 12 yıldır Türkiye'de yaşayan 1927 Hollanda doğumlu olan Theo dede ile oyuncaklarını kendileri yapan çocuklar, hem eğlenceli bir yaz günü geçirecek, hem de yaratıcılıklarını açığa vurma fırsatı yakalayacak. Atölye çalışması, hafta içi gözetmenler eşliğinde gerçekleşecek.


Şehirde tiyatro

Tiyatro Kedi tarafından sahnelenen, Türkçe'ye uyarlamasını İpek Kadılar Altıner'in yaptığı ve Hakan Altıner'in sahneye koyduğu Moliere'in ''Kibarlık Budalası'', yarın akşam Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Türk Tiyatrosu'nun büyük ustası Haldun Dormen'in 8 yıl aradan sonra yeniden sahnelere döndüğü oyunda, usta oyuncuya Tarık Papuççuoğlu, Ebru Cündübeyoğlu, Özlem Çakar, Abdül Süsler, Elif Çakman Dilek Aba, Oral Özer ve Erez Ergin Köse eşlik edecek.

Sanat, eğlence, animasyon ve manga bölümlerinden oluşan ''Japonya Medya Sanatları Festivali'', İstanbul'da ilk kez Pera Müzesi'nde meraklılarıyla buluşacak. 1997 yılından beri Japonya'da düzenlenen festival sergisi, medya sanatlarının 2 özgün yönü olan yaratıcı akıl ve anlatıcı akıla odaklanıyor.

Sergi bu 2 temayı, ''Japonya Medya Sanatları Festivali''nin geçmişteki sergilerinde yer alan ödül kazanmış yapıtlarla olduğu kadar, son dönemden yapıtlar aracılığıyla da gündeme getiriyor. 3 Ekim'e kadar açık kalacak sergi kapsamında sanatçı sunumları, paneller ve film gösterimleri gibi etkinlikler de düzenlenecek.


Modacı Hüseyin Çağlayan İstanbul Modern'de

İstanbul Modern, 24 Ekim'e kadar çağdaş tasarımın önde gelen isimlerinde Hüseyin Çağlayan'ın Türkiye'deki en kapsamlı sergisine ev sahipliği yapacak.

Daha önce Londra Design Museum ve Tokyo Museum of Contemporary Art'da yer alan sergi, sanatçının son 15 yılda oluşturduğu eserlerin bir seçkisi niteliğini taşıyor.

Sergi, İTKİB'in organizasyonu ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının katkılarıyla, İstanbul Fashion Week 2010, İstanbul Moda Akademisi (IMA) ile Design Museum'un iş birliğiyle gerçekleşecek.

Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının katkılarıyla ''Tatarlı-Renklerin Dönüşü'' sergisine ev sahipliği yapacak. 26 Eylüle kadar ziyaret edilebilecek sergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Sergi ziyaretçileri, savaş, tören ve efsane sahnelerinin renkli şekilde sunulduğu ahşap mezar odasıyla da karşılaşma imkanı bulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler