'AKP diye bir parti kalmayacak'

Anavatan Partisi'nin 25-26 Ekim tarihlerinde yapılacak 6. Olağanüstü Kongresi öncesi başkan adayları çalışmalarını yoğunlaştırmaya başladı. Genel Başkan Adayı Metin Karadayı, kongrede seçilmesi durumunda Anavatan Partisi'ni çekim merkezi haline getirileceğini söyledi. Karadayı konuşmasında, hükümete yönelik eleştirilerde de bulunarak kongrenin ardından "AKP diye bir parti kalmayacak" dedi.

Yayınlanma: 21.10.2008 - 09:55
Abone Ol google-news

Anavatan Partisi’nin 25-26 Ekim tarihlerinde yapılacak 6. Olağanüstü Kongresi öncesi başkan adayları çalışmalarını yoğunlaştırdı. Genel Başkan adaylarından Metin Karadayı, kongrede kendisinin seçilmesi durumunda Anavatan Partisi’nin çekim merkezi haline getirileceğini söyledi. Karadayı, kongre öncesinde ANAP Genel Başkanlığı'na seçilmesi halinde ortaya koyacağı hedeflerini açıkladı. Karadayı, Genel Başkan adaylığını 14 ay önce açıkladığını ve bu süre içinde yoğun çalışmalarda bulunduğunu belirterek, AKP’ye yakın olduğunu ileri sürdüğü medyanın bunu bilinçli olarak görmediğini öne sürdü. Anavatan Partisi’nin 22 Temmuz seçimlerine girmemesinin kara leke olduğunu ifade eden Karadayı, bunun sorumluluğunun sadece Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu da olmadığını belirtti. Kongrede Genel Başkan adayı olacak iki kişinin Mumcu’nun yönetiminde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını söyleyen Karadayı, bu adayların durumunu eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’e benzetti.

 

Yerel seçimlerde herkes çıkışımızı görecek

Karadayı, Anavatan Partisi’nin mevcut yönetiminin halktan koptuğunu ve bir süre öncesine kadar teşkilatlardan gelen telefonlara bile cevap vermediklerini ileri sürerek, 6. Olağanüstü kongrede kendisiyle beraber değişimin kazanacağını savundu. Kongrenin ardından artık 'AKP diye bir parti kalmayacağı' iddiasında bulunan Karadayı, “Siyasette şu anda büyük bir boşluk var. Türkiye’nin merkez bir partiye ihtiyacı var. AKP merkez bir parti olamadı ve çok basit bir şekilde çözülecek. Çünkü orada rahat siyaset yapılmıyor. Kongreden sonra başka siyasi partilerden Anavatan’a katılımlar olacak. Anavatan kendiliğinden çekim merkezi haline gelecek. Önümüzdeki yerel seçimlerde yapacağımız çıkışı herkes görecek” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler