Ambulans taşlanmasına Akdağ tepkisi

Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde hamile bir kadını taşıyan ambulans PKK yandaşlarının taşlı saldırısına uğradı. Ambulans şoförünün hafif yaralandığı olaya Sağlık Bakanı Recep Akdağ sert tepki gösterdi. Akbağ "Bu gerçekten insanlık adına utanç verici bir davranış” dedi.

Yayınlanma: 21.10.2008 - 10:17
Abone Ol google-news

Diyarbakır’da hamile bir kadını taşıyan ambulans PKK terör örgütü yandaşlarının taşlı saldırısına uğramasına tepkiler büyüyor. Ambulans şoförünün hafif yaralandığı olaya Sağlık Bakanı Recep Akdağ da sert tepki gösterdi. Aktağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Aslında böyle bir saldırı Diyarbakır’da huzuru bozmak isteyen grupların, PKK yandaşlarının nasıl gözlerinin döndüğünü çok açık gösteriyor. Çaresizlik içinde olduklarını, nasıl halkın desteğini ümidini tamamen kaybedeceklerini anladıklarını ve bunun içinde bir yıldırma çabası içine girdiklerini gösteriyor. Bu gerçekten insanlık adına utanç verici bir davranış” dedi.

Bakan Akdağ şunları söyledi: “Savaşta bile, Kızılhaç ve Kızılay bayrağı noktalarına, ambulanslara saldıramazlar. Çünkü onun içinde hastalar, yaralılar vardır. Bu anlayışı gerçekten nefretle kınıyorum. Güvenlik görevlileri bunun sorumlularını inşallah bulur, Türk adaleti bunun cezasını verir. Ama işin bir sosyal-psikolojik tarafı var ki, birilerinin nasıl gözünün döndüğünü gösteriyor. Diyarbakırlı vatandaşlarımız da bunu en güzel şekilde değerlendirecektir. Bu anlayış mutlaka bu ülkede mahkum olacaktır. Bir ambulansa taşlı saldırı yapacak zihniyetten her şey beklenir. Anneye de bir şey olabilirdi. O telaşla ambulans kaza yapabilirdi. Gerçekten anlamak mümkün değil. Gözü dönmek tabiri buna tam uyuyor."

 

Anne ve şoförün durumu iyi

Annenin ve hafif yaralanan şoförün durumunun iyi olduğunu belirten Bakan Akdağ “Ambulansın camları kırılmış. O kırılan camlar şöförün koluna isabet olunca hafif çizikler oluşmuş. Neyse ki daha fazla bir şey yok. Şu anda annenin de şoförün de durumu iyi. Geçmiş olsun diliyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler