Yunanistan'da grev hayatı felç etti

Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanlarının, "hükümetin izlediği ücret politikası, çalışma koşulları, işsizlik, hayat pahalılığı ve kamu kuruluşlarının özelleştirilmesini" protesto etmek amacıyla bugün ülke genelinde 24 saatlik greve gitmeleri ülkede yaşamı felç etti.

Yayınlanma: 21.10.2008 - 11:36
Abone Ol google-news

Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu (GESEE) ile Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu'nun (ADEDY) "hükümetin izlediği ücret politikası, çalışma koşulları, işsizlik, hayat pahalılığı ve kamu kuruluşlarının özelleştirilmesini" protesto etmek nedeniyle yaptıkları çağrının ardından yapılan greve, kamu kurumları, yerel yönetim, banka, vergi daireleri, posta, elektrik ve su işleri çalışanlarının katılmasıyla hizmetlerde aksamalar meydana geldi.

Eğitimcilerin de katıldığı ve bu çerçevede okulların kapalı kaldığı grevde avukatların da yer almasıyla duruşmalar yapılamadı.

Sivil hava yolu çalışanlarının da greve katılımıyla çok sayıda sefer iptal edildi. Toplu taşıma araçları çalışanlarının da iş durdurma eylemleri aracılığıyla greve destek vermeleriyle hayat durma noktasına geldi.

Atina ile Pire kentlerinin de içinde yer aldığı Atika bölgesinde bulunan devlet hastaneleri çalışanlarının da katıldığı grev süresince hastanelerde yalnız güvenlik ve acil yardım birimlerinin görev yaptığı açıklandı.

Bu arada basın yayın organları çalışanlarının da 24 saat grev yapmalarıyla basın toplantıları ile benzeri etkinlikler iptal edildi.

Kamu ile özel televizyon kanalları, radyo istasyonları ve haber ajansları haber yayınlarını durdurdu, haber ağırlıklı internet siteleri ise sayfalarını yenilemedi.

Yazılı basın çalışanlarının da greve katılmasıyla yarın gazete bayilerinin raflarının boş kalacağı kaydedildi.

Öte yandan, çeşitli meslek örgütlerinin, hükümetin izlediği ekonomi politikasını protesto amacıyla yarın Yunanistan genelinde tüm mağazaların kepenk indirmesi, alışveriş merkezlerinin ise kapalı kalması çağrısında bulundukları açıklandı.

Greve katılanlar Atina ile Selanik kent merkezleri başta olmak üzere birçok kentte protesto gösterileri yaptılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler